Loading...
WedstrijdverslagenWedstrijdverslagen senioren

Nic. deelt punten met Sparta (Zw)

Nic. deelt punten met Sparta (Zw) na bloedstollende slotfase

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tussen Nic. en Sparta uit Zwolle op het programma. Niet alleen de laatste wedstrijd voor de zaalcompetitie, maar ook een erg belangrijke wedstrijd. Bij winst van Nic. zou niet alleen het gat naar de onderste twee posities worden vergroot tot vier punten, maar zou tevens de derde positie van Sparta worden overgenomen. Tijdens de laatste veldwedstrijd stond er dus genoeg op het spel tegen de kersverse ‘zaalhoofdklasser’ uit Zwolle.

Het was zaterdag Nic. dat als beste uit de startblokken kwam; na twee aanvallen stond de 2-0 reeds op het scorebord. Sparta leek hier in eerste instantie geen antwoord op te hebben, maar kwam via 2-1 en 3-2 toch terug tot 3-3. De gasten uit Zwolle wisten de kansen hierna iets beter te benutten, wat resulteerde in een serie van 3-4, 4-5, 5-6 en 6-7. Nic. wist de score telkens weer gelijk te trekken, waarna de Groningers wederom het initiatief overnamen. Via 8-7 vergrootte de selectie van Kees Vlietstra de marge weer naar twee doelpunten: 11-9. Wat volgde waren twee zuivere afstandsschoten van Sparta, dat de ruststand bepaalde op 11-11.

Na rust ging het stuivertje wisselen in eerste instantie door: via 12-12 werd het 13-13. Nic. zette vervolgens weer een marge van twee doelpunten op het scorebord (15-13 en 16-14), maar daar waren de Zwollenaren het niet mee eens. Via twee afstandsschoten en een doorloopbal werd het 16-17. Het publiek werd vermaakt in Groningen, want de spanning liep inmiddels toch wel op. Via 17-17, 18-18, 19-19 en 20-20 werd het 21-21 met nog zo’n minuut te spelen. De verslagenheid was groot toen Sparta dan toch aan het langste eind leek te gaan trekken. Via een loepzuiver afstandsschot zette Sparta de 21-22 op het scorebord.

Met nog zo’n 5 à 10 seconden te spelen brak het hoogtepunt van de wedstrijd aan. Na herhaalde overtredingen van Sparta gaf scheidsrechter Roelof de Vries een vrije bal aan de thuisploeg. Hij bedacht zich echter: het werd een stip. Jasper van Haastrecht, door Kees Vlietstra in het veld gebracht voor de strafworp, liet er geen gras over groeien: 22-22. Sparta mocht een punt meenemen naar Zwolle, Nic. hield er één in Groningen.

De eerste helft van de veldcompetitie wordt dankzij de puntendeling afgesloten met een vierde positie op de ranglijst. Het verschil met de nummers twee en drie Sparta (Zw) en NKC ’51 bedraagt slechts twee punten, het verschil met koploper Drachten/Van der Wiel is vijf punten. Nic. mag zich gaan opmaken voor de zaalcompetitie, waarin het uitkomt in de Overgangsklasse A met daarin DOS Kampen/Veltman, Drachten/Van der Wiel, Heerenveen, De Hoeve/Due Amici Fitness, Mid-Fryslân/Jansma Burdaard, NKC ’51 en SKF.