Loading...
WedstrijdverslagenWedstrijdverslagen senioren

Nic. blijft gehele wedstrijd achter Heerenveen aanlopen en verliest terecht

Foto: Diann Flokstra / Tekst: Pisa

In een wederom harde wedstrijd waarin Heerenveen net als vorige keer op de grens van het toelaatbare speelde, wist Nic. alleen bij 8-7 (in de beginfase) op voorsprong te komen. De hele verdere wedstrijd bleef Heerenveen na elke gelijke stand aan de goede kant van de score tot het laatste fluitsignaal.

De 1-0 uit een stip was hoopvol. En eigenlijk ging de wedstrijd hierna enorm op en neer, maar bleven beide teams aan elkaar gewaagd. Heerenveen was stevig in de duels en veel lichamelijk contact ontregelde het spel van Nic. telkenmale. Het pleit voor de inzet en werklust van Nic. dat maar liefst 12 (twaalf!) maal weer gelijk wist te komen na een kleine achterstand.

Via een 10-12 ruststand was er nog van alles mogelijk. Na rust pakte Nic. de draad weer goed op. Na 11-12 werd het 12-12 en we begonnen weer opnieuw. Zo ging het gelijk op via 14-14, 15-15, 16-16, 18-18, 19-19 naar 20-20 met nog enkele minuten te spelen. Het publiek zat op het puntje van de stoel, want beide teams vochten voor de belangrijke punten. Heerenveen wist echter uit te lopen naar 20-23 en dat bleek funest in deze eindfase. Nic. gaf het nog steeds niet op en via 21-23 werd het 22-23, maar de tijd was helaas voorbij.

Het zaalseizoen is voor wat betreft de kopposities voorbij en er resten ons nog 4 wedstrijden. Lekker ontspannen spelen en alle 4 winnen klinkt goed, maar het moet wel even gebeuren. Gezien het programma zou de uitwedstrijd tegen NKC’51 wel eens cruciaal kunnen worden. NKC’51 speelt thuis nog tegen De Hoeve. Ervan uitgaande dat men die wedstrijd wint zou NKC’51 dan 2 punten achter staan en 8 doelpunten moeten goedmaken tegen Nic., om op gelijke hoogte te komen. Dit scenario gaan we niet meemaken.

Kies maar voor de eerste optie. Alle registers open en de laatste 4 wedstrijden laten zien wat we werkelijk waard zijn. Zet hem op ! Jullie kunnen het.

Scores: Gerben 10 (1S), Tom 4 (2S), Demi 3, Kylie 2, Marée 1, Anne 1, Kevin 1.