Loading...
WedstrijdverslagenWedstrijdverslagen senioren

”Nic. Marsch blijft hoopvol klinken in het Alfa College”

In een belangrijke wedstrijd tegen het ook wisselvallige DOS Kampen liet Nic. er geen twijfel over bestaan. Als de ploeg verdedigend de zaken kan aanscherpen staat er een ploeg die tot veel in staat is. In een zakelijke wedstrijd met toch wel leuke momenten wist Nic. DOS Kampen vrij simpel te verslaan. 

De eerste twee aanvallen zorgden voor een 2-0 voorsprong voordat DOS iets terug kon doen. Via 2-1 liep Nic. uit naar een ruime 5-1 voorsprong. En deed dat nog een keer na de 5-2 uit te lopen naar een lekkere 10 -3 stand. Deze zeven punten voorsprong maakten eigenlijk het klassenverschil meet dan duidelijk. Hoewel DOS kansen liet liggen had ook Nic. veel mogelijkheden nodig om te scoren. 

Telkens weer schommelde de voorsprong tussen de 5 en 7 punten. De rust brak aan met een ruime 14- 8 stand. 

Na rust eigenlijk hetzelfde beeld. Een oppermachtig Nic. dat ook verdedigend de zaken nu een redelijk voor elkaar had. En laten we eerlijk zijn, in Kampen kregen we met 10 punten klop en DOS stond toch maar mooi op een 3e plek met 10 punten. Dus zo onaardig was het niet wat Nic. liet zien. Ook na rust zoals gezegd een veel sterker Nic. dat lekker bleef scoren maar nog belangrijker ook de verdediging dicht hield. Ook de tweede helft wist DOS maar 8 maal te scoren. 

Nic. hield de kop er goed bij en wist uiteindelijk op 25 uit te komen.


Tja en dan komen de andere uitslagen binnen. Mid- Fryslan gaat voor het eerst kopje onder in Drachten en NKC haakt af door volgens verwachting te verliezen van SKF. Het klinkt gek maar er is nog van alles mogelijk. Volhouden en als de verdediging goed op orde blijft kan het nog leuk worden. 

Scores: Jesper 6  – Kylie 6 (1 vb) – Gerben 5 (1vb/ 1s) – Kevin 4 – Demi 2 – Anne 1 – Maree 1

Tekst: ‘Pisa’