Loading...
WedstrijdverslagenWedstrijdverslagen senioren

Nic. 1 – De Meeuwen 1

Nic. nadert langzaam het gewenste niveau.

Na de doordeweekse bekerwinst in Ruinerwold stond er afgelopen zaterdag een ander potje op het programma. Het stugge De Meeuwen uit Putten kwam op bezoek. Een sterke ploeg die al aardige uitslagen had geboekt. Tweemaal gelijk tegen AVO en OWK en een knappe winstpartij tegen koploper Sparta. Het kon wel eens lastig worden.

Het tweede liet in haar wedstrijd zien wat de juiste richting was. Met een 21-18 winst op De Meeuwen 2 zorgde Nic. 2 voor een mooi begin van de dubbelslag tegen De Meeuwen.

De eerste goal was dan ook voor De Meeuwen dat op 0-1 kwam. Hierna ontstond een felle strijd waarbij beide teams elkaar niet veel cadeau gaven. Om en om scorend werd een 6-5 voorsprong gepakt in een doelpuntarme eerste twintig minuten van de eerste helft.
Hierna echter wist Nic. de korf makkelijker te vinden en ging ook bij vlagen vrij uit spelen. Een run van maar liefst 6-0 leverde een royale 12-5 ruststand op. Je weet het natuurlijk nooit maar eigenlijk was de wedstrijd wel gespeeld. De 6 goals in 9 minuten lieten zien dat dit Nic. al tot veel in staat is.
Na rust opende De Meeuwen fel en wist de marge te verkleinen tot 5 punten maar dichterbij kwam de ploeg niet. Nic. voerde het tempo even op en liep uit naar een 19-11 voorsprong binnen het eerste kwartier van de tweede helft. Vooral de vrije ballen van de Nic. dames waren zeer doeltreffend.
In het laatste kwartier van de wedstrijd werd er vrijuit gespeeld waardoor De Meeuwen er niet meer aan te pas kwam en Nic. goed doorging met scoren. De 27-16 werd in de laatste minuut gescoord vanuit de hoek van het vak en was een waardige afsluiting van een doelpuntrijke middag voor Nic.
Bij vlagen wordt er mooi gespeeld met veel scoringsmogelijkheden. Deze ruime winst met 27 goals is een aardige opsteker maar komende week is de echte graadmeter tegen het sterke Drachten dat 2 punten voorstaat op de ranglijst. De selectie lijkt er klaar voor.
Tot zaterdag in Drachten !

Scores: Gerben 10 (4) – Tom 5 – Maree 3 – Jesper 3 – Kylie 3 (1) – Demi 2 – Bob 1