Loading...
WedstrijdverslagenWedstrijdverslagen senioren

Nic. komt net te kort

Nic. komt net te kort in topper na zwakke eerste helft

Afgelopen zaterdag stond de topper in de overgangsklasse op het programma. Het sterk spelende Drachten was in eigen huis de tegenstander. Drachten doet het uitstekend en is een veel scorend team dat moeilijk te verslaan is op dit moment.

De start van Drachten was flitsend. Na 9 seconden werd het eerste schot al verzilverd en binnen 2 minuten stond de 3-0 al op het scorebord. Drachten was los en pakte deze snelle voorsprong met mooi uitgespeelde schoten. Nic. liep de eerste helft achter de feiten aan en wist door slechts 5 veldgoals en maar liefst 5 strafworpen het gat van 3 goals uit de beginfase niet weg te werken. De rust ging in met een 13-10 achterstand.
Na rust kwam Nic. iets beter in haar spel en na de 13-11 stond er na 6 minuten een 14-13 stand op het bord en leek er van alles mogelijk. Steeds wist Nic. weer terug te komen tot op 1 puntje maar de gelijkmaker zou helaas niet tot stand komen.
Dit herhaalde zich nog vijfmaal. Nic kwam terug tot 17-16, 18-17, 19-18, 20-19 en 21-20. Zeker bij de stand 20-19 en nog 10 minuten te spelen, heeft Nic. de kansen gehad om op gelijke voet te komen, maar de bal viel steeds verkeerd. Na de 21-20 wist Drachten nog driemaal te scoren tegen slechts 1 treffer van Nic. Met 24-21 was Drachten de terechte winnaar.
Was dit verlies nodig? Aan de ene kant speelde Drachten gewoon goed, maar Nic. was nog steeds onherkenbaar in vergelijking met het vorig zaalseizoen. Zaal is natuurlijk anders maar de patronen waren onzichtbaar. Veel oplossen en statisch korfbal voerde de boventoon. Nog twee thuiswedstrijden te gaan en we rekenen op 4 punten.

Scores: Gerben 9 (5), Demi 3, Kylie 3 (1), Marée 2, Tom 2, Bob 1, Shay 1