WedstrijdverslagenWedstrijdverslagen senioren

Nic. begint pas na 20 minuten aan bizarre streekderby

Door: ‘Pisa’
Archieffoto: Romke Jansonius

Tot op het bot gedreven en gemotiveerd begon Ritola uit Zuidlaren aan de streekderby tegen Nic. Na 20 minuten werden de Groningers wakker en er ontstond een leuke wedstrijd waarbij uiteindelijk de winst in Groningen bleef.

Na kort aftasten wist Ritola de score te openen. Met luid gejuich werd de eerste treffer begroet. Het fanatisme droop eraf en gestaag wist Ritola scherp schietend op 0-3 te komen. Men bleef elkaar opzwepen en met luide Drentse oerkreten bij elke rebound werd het fanatisme groter.

Het publiek knipperde na 20 minuten eens met de ogen. Ritola had een zeer verdiende 1-9 (!!!) voorsprong genomen. Kees Vlietstra greep in en veranderde de vakken om meer grip op de rebound te krijgen. Dit bleek de broodnodige “wake-up” call te zijn die Nic. nodig had.

In het laatste kwartier voor rust wist Nic. een 5-0 run te maken en de ruststand een wat prettiger aanzicht te geven. De rust brak aan met een 6-9 voorsprong van Ritola, dat goed uit de startblokken schoot maar een kwartier voor rust op de nul werd gehouden.

Na rust de eerste score voor Nic. en het zelfvertrouwen groeide. Ritola gaf zich niet zomaar gewonnen en wist op 7-11 te komen. Hierna wist Nic. goede zaken te doen door maar liefst zesmaal op rij te scoren en voor het eerst een voorsprong te pakken; 13-11.

Nic. was los en liet hardwerkend duidelijk merken dat de punten in Groningen gingen blijven. Via 15-12 bleef de marge steeds 3 goals en uiteindelijk wist Nic. deze vreemde seizoensopening te winnen met 17-14.

Volgende week naar Drachten en dat zijn de laatste jaren mooie en spannende wedstrijden. We gaan er weer voor en nemen de punten mee uit Friesland.

Mooi om te zien is dat Nic. echt als een team opereerde en elkaar de kansen gunde. Alle 8 spelers wisten te scoren en ook de verdeling tussen de heren en dames qua goals was nagenoeg gelijk. Dit lijken prima uitgangspunten voor een mooie competitie.

Scores:
Dames: Demi 3 – Renate 3 – Marée 2 – Anne 1