Loading...
WedstrijdverslagenWedstrijdverslagen senioren

Nic. lijkt ook dit zaalseizoen (weer) kampioen wisselvalligheid te worden

Archieffoto: Kaeye Kingma / Tekst: Pisa

De wedstrijd van afgelopen zaterdag was een mooie afspiegeling van deze zaalcompetitie. Een wisselvallig Nic. wisselde leuke acties af met enorme missers en fouten. Een groot compliment toch voor de veerkracht van dit Nic., dat waarschijnlijk de laatste kampioensgedachten van Drachten om zeep wist te helpen.

Zoals elke wedstrijd tegen Drachten begonnen de Friezen furieus en namen een 2-0 voorsprong. Na de 2-1 en 3-1 wist Nic. zich lekker vast te bijten in het spel van Drachten. Na de 3-3 wist Nic. middels een goede fase uit te lopen tot een 3-6 voorsprong. Toch wilde Drachten zich niet zo snel gewonnen geven en trok de stand weer gelijk en pakte zelfs een voorsprong. Na de 7-6 ging de strijd gelijk op en was het stuivertje wisselen qua doelpunten. De rust ging in met een kleine maar lekkere voorsprong van 10-11.

Na rust bleven beide teams aan elkaar gewaagd. Zonder dat er sprake was van een mooie wedstrijd spatte de werklust er wel vanaf en zat het publiek op het puntje van de bank. Net als vorige week ging de wedstrijd absoluut gelijk op. Zonder de 0-0 mee te tellen telde ook deze wedstrijd maar liefst 17 (!) maal een gelijke stand.

De slotfase was om te snijden zo spannend. Drachten nam met nog 3 minuten te gaan een 21-19 voorsprong en Nic. hing aan de bekende zijden draad. Maar zoals eerder gezegd: de vechtlust en bereidheid om te werken voor elkaar was bijzonder groot. Na de 21-21 ging het snel met de goals. Binnen anderhalve minuut stond er 23-23 op het scorebord. Nic. hield het hoofd koel en benutte een stip en een vrije bal, waardoor de punten in de tas mee naar Groningen gingen. Een lekkere en verdiende 23-25 zal waarschijnlijk Drachten de laatste kans op het kampioenschap kosten.

Nic. is zo goed als veilig en gaat proberen om ook de aanstaande kampioen Mid-Fryslân nog even pootje te lichten.

Tja, en dan lijkt de geschiedenis zich te herhalen. Uitstekend spelen tegen de sterkere teams, af en toe laten zien waartoe we werkelijk in staat zijn, maar erg wisselvallig. Deze ploeg is tot veel in staat en we kijken daarom uit naar de laatste 3 zaalwedstrijden waarin we gaan strijden om de tweede plek.

Scores: Tom 6 (2S) – Gerben 4 (1S,2V) – Marée 3 – Kylie 3 – Shay 3 (1V) – Anne 2 – Demi 2 – Jesper 1 – Kevin 1.