Loading...
WedstrijdverslagenWedstrijdverslagen senioren

Nic. toont in tweede helft ware gezicht

Nic. begon stroef aan een sleutelwedstrijd in deze competitie. De dikke middenmoot met allemaal 4 punten waaronder ook Nic. Winst betekende een beetje aansluiting.

Maar Nic. wilde meer. Een flitsende start zorgde voor een lekkere 3-0 voorsprong. Hierna echter wist NKC’51 aan te klampen. De ervaren coach Gert Schorn (weet u het nog; hoofdklasse met AKC Almelo ?) wist zijn ploeg tot het uiterste te motiveren.

Na de 3-3 ging het om en om gelijk op. Dan weer nam NKC het initiatief om het daarna weer aan Nic. te laten. Toch liet het spel zien dat Nic. tot meer in staat was. Veel kansen werden gemist. Gaat de bal eenmaal vallen……..tja dan weet je het wel.

Tot aan de rust zat het publiek op het puntje van de stoel. Letterlijk om en om scorend werd een 17-16 ruststand bereikt. Nic. stond voor maar NKC’51 deed eigenlijk niet onder voor de Groningers en het beloofde een spannende 2e helft te worden.

Niets van dit alles. Nic. liet zien waar het toe in staat is en zette met name verdedigend de zaak goed op scherp. In de hele tweede helft wist NKC’51 nog maar viermaal te scoren en dat is tegen dit Nic. te weinig.

Gevarieerd korfbal zorgde voor een regelmatig scorend Nic. dat via 19-16 en 20-17 uitliep naar een ruime 25-19 tussenstand met nog 8 minuten te spelen. De wedstrijd was gespeeld en uiteindelijk wist Nic. met 28-20 belangrijke punten te pakken om nog enigszins in het spoor van MF te blijven.

Een nuttige overwinning die zorgt dat we in de buurt blijven van de top. A.s. zaterdag de belangrijke uitwedstrijd tegen SKF. We gaan ervoor.

Scores: Tom 6 ( 1 s) – Jesper 5 (1 vb) – Kylie 4 (2 vb) – Gerben 4 (1 vb+1 s) – Anne 3 – Marree 3 – Shay 2 – Renate 1.

Zondag waren we getuige van een lekker toetje. Nic. 2 wist van de koelkasten (IJskoud de Beste) van Groen Geel te winnen. Een spannende wedstrijd waarin Nic. 2 in de eindfase het beste van het spel had en Rob Molanus zonder punten terug naar Wormer stuurde.
Een belangrijke winst daar het tweede nu ook aansluiting heeft gevonden.