Contractverlenging technische staf

Contractverlenging technische staf geeft Nic. boost voor de toekomst

GRONINGEN – De technische staf van GKV Nic. heeft een vernieuwd contract aangeboden gekregen van het bestuur. Het huidige contract tot juli 2020 is opengebroken en verlengd tot en met seizoen 2022/2023. Dat maakte de club uit Groningen afgelopen week bekend.

“We wilden duidelijkheid creëren richting ons 100-jarig jubileum in 2020”, aldus Gert Bernardus, voorzitter van Nic. “Het brengt stabiliteit in de opbouw van het team dat met trainer/coach Kees Vlietstra op termijn weer wil terugkeren in de Hoofdklasse. Ook Willem van Kalsbeek (2e team) en Raymond Vetter (3e team) hebben hetzelfde aanbod gekregen.”

Volgens Vlietstra is de basis gelegd en zal er het aankomend zaalseizoen om de hoogste plaatsen worden gespeeld. “Dat de club zo vroeg komt met een verlenging in het contract ervaar ik als een compliment. Samen met de huidige staf en teammanager Harrie Wolthuis, zijn we vorig seizoen gestart met een jonge ploeg waarbij ik als basis het plezier in het spel hanteer. Doel is om de individuele spelers te helpen om (nog) beter te worden. Als team is de doelstelling om wedstrijden te winnen door enorme drive en goed samenspel. En uiteraard door veel en goed te schieten. Ik krijg zelf veel energie door de ambitie én humor van die jonge gasten. Groningen verdient een club op het hoogste niveau. Daar gaan we keihard voor werken”, aldus Vlietstra. “We zijn blij dat we deze staf zo lang aan ons kunnen binden”, zegt Jos Bosma van de technische commissie. “”Hiermee creëren we een fantastische basis voor de sportieve toekomst van Nic.”