Wedstrijdverslagen senioren

Uitstekend begin zaalcompetitie: 31-19 winst op OWK

20200229Nic1-HRVN1-034_resultaat

Archieffoto: Romke Jansonius

Afgelopen zaterdag is de zaalcompetitie – in gewijzigde vorm – van start gegaan. De Overgangsklasse A is opgesplitst in twee poules van vier clubs. In de Overgangsklasse A – A nemen Amicitia, Heerenveen, SCO en CSL het tegen elkaar op en in de Overgangsklasse A – B strijden Nic., OWK, Drachten en AVO om de punten. Mocht Nic. als eerste of tweede eindigen in de Overgangsklasse A – B, dan worden er op 9 en 16 april twee play-offwedstrijden (thuis en uit) gespeeld tegen respectievelijk de nummer twee of een van de andere poule. De winnaar plaatst zich voor de Hoofdklasse.

Nic. is afgelopen weekend uitstekend begonnen aan de zaalcompetitie door OWK uit Oostwold met 31-19 te verslaan in het Alfa-college, waar sinds lange tijd gelukkig weer publiek welkom was. In het begin van de wedstrijd pakte de ploeg van Kees Vlietstra en Shay Conroy direct een 3-0 voorsprong. OWK bracht het verschil hierna terug naar één punt (3-2), maar daar was Nic. het duidelijk niet mee eens; via een vrije bal van Gerben Boonstra en een doorloopbal van Demi Wetsema werd het 5-2. Via 5-3 werd het verschil kort hierna vijf punten: 8-3. Nic. leek met een behoorlijke voorsprong de rust in te gaan maar de schade werd beperkt door OWK: de ruststand was 14-11.

Waar OWK voor de rust nog redelijk de aansluiting wist te houden, verdween deze na de rust. Het duurde even voordat de score in de tweede helft werd geopend, maar de voorsprong van vijf punten werd weer hersteld door twee treffers van Jasper Warringa en Patrick Hindriks (16-11). Via 17-11 en 17-12 was het Bob Bernardus die met zijn vierde treffer van de middag de 19-12 liet noteren. Spannend zou het in de tweede helft niet meer worden: Nic. scoorde nog twaalf keer en OWK nog zeven keer. Door de tweede helft met maar liefst 17-8 te winnen was de eindstand dus 31-19 en hiermee schrijft Nic. twee welverdiende punten bij.

De andere wedstrijd in de Overgangsklasse A – B werd gewonnen door AVO, dat de punten in eigen huis wist te houden tegen Drachten (23-18). In de andere poule wonnen CSL en SCO ruim van respectievelijk Amicitia (24-19) en Heerenveen (27-16). Voor Nic. staan de komende periode twee uitwedstrijden op het programma; aanstaande zaterdag wordt een uitwedstrijd gespeeld in en tegen Drachten en op 5 maart is in Assen AVO de tegenstander.

Doelpuntenmakers Nic.: Gerben Boonstra (7), Demi Wetsema (4), Anne van der Ploeg (4), Bob Bernardus (4), Jasper Warringa (4), Patrick Hindriks (4), Marée Jansen (3), Renate van der Woude (1)