Wedstrijdverslagen senioren

Nic. wint ook in Drachten en deelt koppositie met AVO

Archieffoto: Margo Oosterhof

Gisteren stond de tweede wedstrijd van de verkorte zaalcompetitie op het programma: een uitwedstrijd in en tegen Drachten. Waar Nic. afgelopen week overtuigend won van OWK met 31-19, kwam Drachten net tekort tegen AVO (23-18). Aangezien AVO eerder op de middag met 18-27 wist te winnen van AVO, was het voor Nic. zaak om de twee punten uit Drachten mee terug te nemen naar Groningen. Drachten is voor Nic. geen onbekende tegenstander; beide ploegen troffen elkaar op het veld al in de beker. Drachten wist toen lang de aansluiting te houden, maar uiteindelijk won Nic. de bekerwedstrijd met 22-17.

Ook gisteren startte de wedstrijd gelijk op. Nic. opende de score, maar het kostte Drachten slechts één aanval om de score weer gelijk te trekken. Via 1-2 pakte Nic. wederom de voorsprong, waarna Drachten de stand wederom gelijktrok. Hierna creëerde Nic. het eerste gaatje van twee punten; 2-4. Via 4-5 werd het vervolgens 4-6. Halverwege de eerste helft wist Nic. de voorsprong uit te breiden naar zes punten; 4-10. Drachten kreeg hierna wat meer kansen en Nic. begon iets meer te missen. Hier wist Drachten echter niet van te profiteren en de ruststand werd bepaald op 9-16.

Direct na rust maakte Nic. twee treffers waardoor de voorsprong kon worden uitgebouwd naar negen punten. Drachten wist dit vervolgens terug te brengen naar vijf punten, maar echt spannend werd het niet meer. De eindstand was een verdiende 20-27.

Zoals gezegd wist AVO haar uitwedstrijd tegen OWK te winnen met 18-27 en hierdoor delen AVO en Nic. de koppositie met vier punten. Drachten en OWK delen derhalve de laatste plaats met nul punten. De komende twee weken staan er geen wedstrijden op het programma. Dit geeft de ploeg van Kees Vlietstra en Shay Conroy voldoende tijd om zich voor te bereiden op de komende, belangrijke wedstrijd tegen AVO: op 5 maart is in de Marsdijkhal in Assen AVO de tegenstander. Tijdens deze wedstrijd zal duidelijk worden wie zich na drie van de zes wedstrijden de koploper mag noemen. Als eerste eindigen in de poule is niet geheel onbelangrijk, want de nummer één neemt het op tegen de nummer twee (i.p.v. de nummer één) van de andere poule en vice versa.

Drachten heeft gisteren een livestream verzorgd – waarvoor dank! – waardoor de beelden van de wedstrijd teruggekeken kunnen worden. De wedstrijd is vanaf 3:24:00 te zien.