Wedstrijdverslagen senioren

Overwinning op Drachten levert Nic. eerste plaats in OKAb op

Afgelopen zaterdag nam Nic. het in eigen huis op tegen Drachten/Van der Wiel. De uitwedstrijd in Drachten werd begin februari met 20-27 gewonnen. Nic. ging de wedstrijd in met acht punten uit vier wedstrijden en gisteren kon de koppositie definitief worden veiliggesteld. Dit gebeurde ook: na een wat stroeve beginfase (beide ploegen wisten de korf de eerste paar minuten niet te vinden) gevolgd door een fase van ‘stuivertje wisselen’, wist Nic. de overwinning met 29-22 binnen te halen. Hiermee laat de ploeg van Kees Vlietstra AVO, Drachten/Van der Wiel en OWK achter zich en eindigt het op de eerste plaats in poule OKAb.

De wedstrijd van komende week is een wedstrijd om des keizers baard voor zowel OWK als Nic., maar biedt Nic. wel de kans om zich voor te bereiden op de play-offs voor promotie naar de Hoofdklasse. Op 9 april speelt Nic. als eerste de uitwedstrijd in deze play-offs. Zowel de tegenstander als het tijdstip zijn op dit moment nog niet bekend; SCO, CSL, Heerenveen én Amicitia maken allemaal nog kans. Een week later, op 16 april, speelt Nic. de allesbeslissende thuiswedstrijd in de play-offs. De uitslagen van beide wedstrijden worden bij elkaar opgeteld, gevolgd door een eventuele verlenging. De verliezer wordt geplaatst in de Overgangsklasse 22-23, de winnaar wordt geplaatst in de Hoofdklasse 22-23. Zodra de tegenstander, de locatie en het tijdstip bekend zijn, delen we dit natuurlijk op de website, via de e-mail en via de socials!

De onderstaande foto’s zijn gisteren gemaakt door Margo Oosterhof.