Wedstrijdverslagen senioren

Nic. verzekert zich van deelname aan play-offs na Super Sunday met vier keer winst

Gisteren was het met veel publiek gevulde Alfa-college in Groningen het decor van een echte Super Sunday: Nic./Hoogkerk A1, Nic. 3, Nic. 2 en Nic. 1 kwamen achtereenvolgens in actie tegen AVO A2, Hoogkerk/Schelwald Optiek 2, AVO 2 en AVO 1. Bij winst van het eerste zou kwalificatie voor de play-offs om promotie naar de Hoofdklasse een feit zijn. Ook voor de andere teams waren de belangen vandaag erg groot en het doel was dan ook duidelijk: acht punten in Groningen houden.

De foto’s in dit bericht zijn gemaakt door Margo Oosterhof. Alle foto’s van Nic. 2 – AVO 2 staan hier en alle foto’s van Nic. 1 – AVO 1 staan hier.

Nic./Hoogkerk A1: Om 13:15 uur floot scheidsrechter Pascal Jonkers voor het begin van de wedstrijd tussen Nic./Hoogkerk A1 en AVO A2. Beide ploegen waren bijna de gehele wedstrijd aan elkaar gewaagd. Vooral in de eerste helft hadden beide ploegen moeite met scoren. In de tweede helft wist de thuisploeg vaker de korf te vinden en daardoor was het Nic./Hoogkerk A1 dat uiteindelijk in de tweede helft het verschil wist te maken. De opgebouwde voorsprong werd uitgebreid naar een gat van zes punten waardoor de eindstand 17-11 was. Nic./Hoogkerk A1 heeft nu, net als medekoploper Dalto/Klaverblad Verzekeringen A2, zes punten uit drie wedstrijden. Met nog een wedstrijd tegen NKC ’51 A1 en twee wedstrijden tegen Dalto/Klaverblad Verzekeringen A2 op het programma belooft het een spannend slot van de competitie te worden voor de A1.

Nic. 3: Niet veel later was het de beurt aan Nic. 3 en Hoogkerk/Schelwald Optiek 2. Ook hier waren de belangen groot. Nic. 3 won tot dusver al haar wedstrijden en ging dus met zes punten aan kop. Nummer twee ASVD pakte gisteren twee punten tegen Mid-Fryslân/Jansma Burdaard 4 en om het verschil op twee punten te houden, moest er vandaag worden gewonnen. Hier liet het derde, getuige de 26-16 eindstand, geen gras over groeien. Als Nic. 3 volgende week wint van Mid-Fryslân/Jansma Burdaard 4 en ASVD 2 wint van Hoogkerk/Schelwald Optiek 2, mogen Nic. 3 en ASVD 2 op 26 maart in Dronten gaan uitmaken welke ploeg gaat deelnemen aan de play-offs voor promotie naar de Reserve 1e Klasse.

Nic. 2: Om 16:00 uur nam Nic. 2 het onder leiding van scheidsrechter René Moes op tegen AVO 2. Vorige week namen beide ploegen het ook tegen elkaar op en helaas was de uitslag toen erg duidelijk: 24-11 in het voordeel van AVO 2. Gisteren lieten beide ploegen het publiek in het Alfa-college genieten van een gelijk opgaande, spannende wedstrijd die Nic. 2 met 22-20 wist te winnen. De poule van het tweede bestaat uit slechts drie teams. Voor Nic. 2 staan de komende weken een uit- en thuiswedstrijd tegen OWK 2 op het programma. Als AVO 2 komende zaterdag punten verspeelt tegen OWK 2, kunnen de laatste twee wedstrijden erg spannend worden!

Nic. 1: De finale van de Super Sunday werd vanzelfsprekend gespeeld door de beide eerste teams. De belangen waren groot: bij winst zou Nic. – gekleed in nieuwe shirts waarop de nieuwe shirtsponsor xCore prijkt – zich voor de play-offs om promotie naar de Hoofdklasse plaatsen en ook AVO kon goede zaken doen als het ging om plaatsing voor die play-offs. Scheidsrechter Roelof de Vries, geassisteerd door Lars Salomons, liet de wedstrijd om 17:30 uur beginnen. Nic. begon scherp aan de wedstrijd en liet direct een 3-0 voorsprong, die na een treffer van AVO werd uitgebreid naar een 5-1 voorsprong, op het scorebord noteren. AVO was echter zo vroeg in de wedstrijd niet van plan om een groot verschil op het scorebord te laten staan. Trainers Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp pasten vroeg in de wedstrijd drie wissels toe waardoor Bas Klingenberg en Leon Schoenmaker van vak wisselden. AVO verkleinde het verschil hierna tot twee punten. Via 6-4 en 8-6 was het verschil vlak voor rust nog steeds twee punten (9-7). Nic. leek de kleedkamers dus te mogen gaan opzoeken met een voorsprong van twee punten, maar daar was AVO het niet mee eens. Door twee goals van Lisa Mulder en Marit Smit bepaalde AVO de ruststand op 9-9.

Waar Nic. voor rust lange tijd op voorsprong stond, was het na rust AVO dat de voorsprong pakte. De eerste treffer van de tweede helft kwam van Huub Nienhuis (9-10), gevolgd door de gelijkmaker van Britt Wetsema die vorige week haar debuut maakte voor Nic. 1 en gisteren in de basis mocht beginnen. Via 10-12 en 11-13 werd het 13-13 dankzij een treffer van Demi Wetsema. Karlijn Noord zette de gasten uit Assen hierna weer op voorsprong: 13-14. Deze achterstand werd vervolgens door Nic. omgebogen in een 16-14 voorsprong. AVO verkleinde het verschil nog eenmaal tot één punt: 16-15. Eenmaal, want na de 17-15 van Tom van Os liep Nic. dankzij treffers van Demi Wetsema, Britt Wetsema en Patrick Hindriks uit naar de zwaarbevochten maar welverdiende eindstand van 20-16. Naast in de eerste plaats Nic. was vandaag ook het (neutrale) publiek de grote winnaar, want beide ploegen hebben een enorm spannende wedstrijd laten zien.

Dankzij de overwinning op AVO heeft Nic. zich dus verzekerd van deelname aan de play-offs. Aankomende zaterdag speelt Nic. om 20:00 uur tegen Drachten/Van der Wiel en dan kan de eerste plaats in de poule definitief worden veiliggesteld. In dat geval neemt Nic. het op 9 april in een uitwedstrijd op tegen de nummer twee van de andere poule. Een week later, op 16 april, volgt dan een thuiswedstrijd tegen dezelfde tegenstander. De uiteindelijke winnaar van deze twee play-offwedstrijden speelt komend zaalseizoen in de Hoofdklasse. Op dit moment is de nummer twee van de andere poule CSL uit Britsum, maar er is in die poule nog genoeg mogelijk.

Graag tot ziens bij de volgende thuiswedstrijden! Aankomende zaterdag bent u van harte welkom in het Alfa-college. 17:10 uur: Nic./Hoogkerk A1 – NKC ’51 A1, 18:40 uur: Nic. 3 – Mid-Fryslân/Jansma Burdaard 4, 20:00 uur: Nic. 1 – Drachten/Van der Wiel 1