Wedstrijdverslagen senioren

Nic. wint van De Meeuwen en kroont zich tot Herbstmeister

Afgelopen zaterdag stond de achtste en voorlopig laatste speelronde op het programma in de veldcompetitie. Nic. nam het thuis op tegen De Meeuwen dat samen met Nic. met twaalf punten bovenaan stond in de Overgangsklasse A. In de eerste speelronde stond de uitwedstrijd tegen De Meeuwen op het programma. Deze wedstrijd werd destijds nipt verloren met 14-13. Zaterdag moest er dus worden gewonnen, liefst met een verschil van twee punten of meer.

Nic. was duidelijk van plan om de thuiswedstrijd te winnen, aangemoedigd door het in groten getale aanwezige publiek en de groen-witte fakkels langs de korte zijde. Hoewel De Meeuwen de score in de tweede minuut opende, was het Nic. dat twee minuten later een 3-1 voorsprong liet noteren. Hierna was het tot de 9-9 min of meer stuivertje wisselen. De Meeuwen maakte via een strafworp de score gelijk (4-4). Via 5-5 en 6-6 pakte De Meeuwen in de drieëntwintigste minuut een voorsprong van twee punten: 6-8. Via een vrije bal en twee strafworpen stond het vier minuten later echter alweer 9-8. Alvorens Nic. middels twee treffers van Bob Bernardus en Tom van Os de ruststand bepaalde op 11-9 bracht De Meeuwen de stand voor de laatste keer op gelijke hoogte (9-9).

Zoals gezegd was de gelijke stand van 9-9 de laatste gelijke stand van de wedstrijd, want Nic. zou de voorsprong niet meer weggeven. De voorsprong van twee punten werd uitgebreid naar zes punten en aangemoedigd door het publiek langs de korte zijde was het Gerben Boonstra die het verschil met een ‘under the bridge’-strafworp naar acht punten bracht. De Meeuwen vocht zich hierna redelijk terug in de wedstrijd en even leek het (ook gezien het onderling resultaat – de uitwedstrijd werd door Nic. met één punt verschil verloren) een zéér spannende slotfase te worden. Gelukkig stond er toen scheidsrechter Roelof de Vries affloot een voorsprong van drie punten op het scorebord. Nic. kroont zich dus tot Herbstmeister van de Overgangsklasse A en weet een positief onderling resultaat veilig te stellen tegen De Meeuwen. Nic. wordt gevolgd door Ritola dat uit wist te winnen van Sparta Zwolle en met dertien punten op de tweede plaats staat.

De selectie van trainer Kees Vlietstra mag zich nu gaan opmaken voor het zaalseizoen dat in het weekend van 27 en 28 november begint. Het speelschema is op dit moment nog niet bekend. Wel is bekend dat Nic. het in de Overgangsklasse gaat opnemen tegen Amicitia, AVO, CSL, Drachten/Van der Wiel, Heerenveen, OWK en SCO/Motip Dupli.