Wedstrijdverslagen senioren

Play-offs zéér dichtbij na spannende wedstrijd in Assen

Afgelopen weekend was Nic. te gast in Assen voor een belangrijke wedstrijd tegen AVO. Beide ploegen hadden vier punten uit twee wedstrijden. De andere clubs in de poule hadden allebei nog nul punten. Voor Nic. was het dus zaak om AVO van de gedeelde koppositie te stoten én het gat met de winnaar van de andere wedstrijd (uiteindelijk was dat Drachten/Van der Wiel) te vergroten naar vier punten. Nic. wist de gelijk opgaande, spannende wedstrijd uiteindelijk te winnen met 19-21.

Zoals bekend is de zaalcompetitie dit seizoen anders van opzet vanwege de coronapandemie. De Overgangsklasse A is opgedeeld in twee poules van elk vier clubs. De nummers één van beide poules spelen een play-offwedstrijd (thuis en uit) tegen de nummers twee uit de andere poule. De winnaars van deze play-offs promoveren naar de Hoofdklasse. De winst van afgelopen weekend geeft Nic. aankomende zondag – de thuiswedstrijd tegen AVO in het Alfa-college begint om 17:30 uur – de kans om een plaats in de play-offs veilig te stellen. Bij winst is het gat met AVO immers vier punten, en het onderling resultaat is dan in Gronings voordeel. Mocht Drachten/Van der Wiel verliezen of gelijkspelen tegen OWK, dan stelt Nic. tevens de eerste plaats (en dus een play-off tegen de nummer twee van de andere poule) veilig als het van AVO weet te winnen.

Er staat aankomende zondag dus genoeg op het spel voor zowel Nic. als AVO en publiek is dan ook van harte welkom in het Alfa-college! Voorafgaand aan de wedstrijd tussen de beide eerste teams spelen Nic./Hoogkerk A1 om 13:15 uur tegen AVO A2, Nic. 3 om 14:45 uur tegen Hoogkerk/Schelwald Optiek 2 en Nic. 2 om 16:00 uur tegen AVO 2.

De onderstaande foto’s zijn gemaakt door Roelof Daalmeijer (© RODA-fotografie)