Wedstrijdverslagen senioren

Nic. promoveert naar de Hoofdklasse na winst tegen Heerenveen!

Gisteren stonden in het Alfa-college vier belangrijke wedstrijden op het programma. Nic./Hoogkerk A1, Nic. 3, Nic. 4 en Nic. 1 streden allemaal om promotie. Ook in de blaashal werd een erg belangrijke wedstrijd gespeeld: Hoogkerk/Nic. A2 speelde daar om promotie naar de 1e klasse.

Het vlaggenschip van Nic. wist vorige week in Heerenveen met 26-31 te winnen, waardoor de wedstrijd gisteren kon worden aangevangen met een voorsprong van vijf punten. Om aanspraak te maken op minimaal een verlenging diende Heerenveen in het Alfa-college met vijf punten verschil te winnen. Al vrij snel in de wedstrijd werd duidelijk dat dit niet ging gebeuren. Nic. kwam snel op een 1-0 voorsprong, die via 2-1 en 6-2 werd uitgebreid naar 7-2. De gasten uit Heerenveen kwamen hierna terug tot 7-5, waarna Nic. de voorsprong weer uitbreidde naar 9-5. Doelpunten over en weer zorgden voor een ruststand van 15-10 wat betekende dat de voorsprong inmiddels tien doelpunten was.

In de tweede helft zochten beide teams lange tijd naar goals, deze wilden niet gemakkelijk vallen. Wel wist Nic. de voorsprong uit te breiden naar 19-11. Wat volgde was een redelijk rommelige slotfase met veel overtredingen, waardoor het scheidsrechtersduo Deen en Hut veelvuldig het spel moest stilleggen. Nic. ontving in deze slotfase een gele kaart, waar de trainer van Heerenveen met tweemaal geel en dus rood de bank moest verlaten. De rommelige slotfase mocht de pret natuurlijk niet bederven want na 50 minuten zuivere speeltijd was de eindstand 22-18. Dit betekent dat Nic. over twee wedstrijden uiteindelijk met 53-44 heeft gewonnen van Heerenveen en daarmee is promotie naar de Hoofdklasse een feit!

Eerder op de dag, in Hoogkerk, was het Hoogkerk/Nic. A2 dat promotie naar de 1e klasse veiligstelde. Een week eerder in Winsum won de A2 met 12-14 van DWA/Argo A1 en gisteren werd met 23-17 gewonnen. Hoogkerk/Nic. A1 speelde om 14:00 uur tegen Spirit A1 voor een plek in de Hoofdklasse. De uitwedstrijd in Voorthuizen werd met 24-18 verloren waardoor de A1 gisteren met minimaal zes doelpunten verschil moest winnen. Voor rust leek dit er niet in te zitten, maar na rust begon de A1 beter dan de gasten uit Voorthuizen. Toen er voor Nic./Hoogkerk A1 een voorsprong van drie punten op het scorebord stond leek het er even op dat het een erg spannende slotfase zou gaan worden, maar helaas herpakte Spirit A1 zich en won het de wedstrijd met 16-17. Hierdoor promoveert Spirit A1 naar de Hoofdklasse, en speelt Nic./Hoogkerk A1 ook volgend seizoen in de Overgangsklasse.

Nic. 4 speelde om 17:30 uur tegen CSL 2. De uitwedstrijd werd vorige week met een ruim verschil van 14 doelpunten verloren (29-15). Gisteren sleepte Nic. 4 een overwinning uit het vuur en won het met 16-15. Hoewel het vierde de play-offserie heeft verloren, promoveert het wel naar de Reserve 1e klasse. De ‘zes beste verliezers’ promoveren namelijk ook en dankzij de goede resultaten in de reguliere competitie behoort Nic. 4 hiertoe. Hetzelfde geldt voor Nic. 3: voordat de wedstrijd tegen Ritola 2 begon, was al duidelijk dat zowel Ritola 2 als Nic. 3 zouden promoveren naar de Reserve 1e klasse, ongeacht het resultaat. Vorige week speelden beide teams in Zuidlaren gelijk: 23-23. Gisteren wist het derde met duidelijke cijfers te winnen: 18-9.

In totaal zijn er gisteren dus vier teams gepromoveerd! Het totaal aantal gepromoveerde teams komt hiermee op vijf: Hoogkerk/Nic. B1 was eerder al gepromoveerd door als eerste te eindigen in de poule. Hierdoor speelt de B1 komend seizoen in de 1e klasse. Hulde!

Gisteren zijn er bij het eerste en derde foto’s gemaakt door Margo Oosterhof. De foto’s van Nic. 1 – Heerenveen 1 staan hieronder, en de foto’s van Nic. 3 – Ritola 2 staan hier.