Loading...
WedstrijdverslagenWedstrijdverslagen senioren

Nic. speelt mindere wedstrijd, maar wint van AVO

In een matige wedstrijd van Nic.-zijde heeft men het zichzelf door eigen schuld moeilijk gemaakt. AVO werd vooral door schotloosheid van Nic. in het zadel gehouden. Dit resulteerde in een onnodig spannende wedstrijd die toch nipt gewonnen werd.

Door: ‘Pisa’
Foto: Roelof Daalmeijer, RODA-fotografie

Twee flitsende aanvallen zorgden voor evenzoveel goals. Een snelle 2-0 voorsprong en het publiek ging er eens goed voor zitten in de warme huiskamers. Tegen het met nul punten onderaan staande AVO zou dit een monsterscore kunnen worden. Het digitale publiek kwam echter van een koude kermis thuis. Geen moment na dit flitsende begin kon Nic. het overtuigende spel laten zien van de afgelopen weken. Vooral de enorme schotloosheid was hier debet aan.

AVO nam na de 2-0 het heft in handen en wist de wedstrijd te kantelen en op 2-4 te komen. Hierna ging het gelijk op zonder dat er veel gescoord werd. Met een schamele 6-6 werd de rust bereikt.

Na rust een spannende fase waarin beide ploegen makkelijker de korf wisten te vinden. Om en om scorend namen beide teams ook om en om een voorsprong. Halverwege de tweede helft kwam na de 10-10 voor Nic. echter de ommekeer. De ploeg nam een 12-10 voorsprong en hoewel het spel nog niet echt geweldig was, bleek een half tandje hoger genoeg om in de rest van de tweede helft steeds een voorsprong vast te kunnen houden.

AVO probeerde alles om een puntje mee te pikken uit Groningen. Ook m.b.t. het wisselen werd alles uit de hoge hoed gehaald. Maar Nic. hield de kop erbij en bleef aan de goede kant van de score. Toen de 16-13 op het scorebord stond dacht Nic. even opgelucht adem te kunnen halen, maar een slotoffensief aan AVO-zijde zorgde nog even voor onnodige spanning. Uiteindelijk werd via 16-15 en 17-16 de eindstand bepaald op 18-17.

Ook mindere wedstrijden moeten gewonnen worden om alle punten te kunnen binnenhalen. Zaterdag staat een uitwedstrijd gepland in Dronten, al is het de vraag (op het moment van plaatsen van dit verslag) of dit wel doorgaat. ASVD heeft slechts 2 punten maar we hebben zaterdag tegen AVO gezien dat dit niets zegt als je zelf niet goed speelt. Alle wedstrijden serieus benaderen en de focus vasthouden, zoals dat zo mooi klinkt.

Scores: Tom 5 – Kylie 3 – Demi 3 – Renate 3 – Jesper 3 – Jacob 1