Jeugd Nic./Hoogkerk staat niet stil

Op zaterdag 31 oktober werden er verschillende clinics voor de jeugd georganiseerd. Om 10 uur kwamen de D-, E- en F-jeugd van beide verenigingen als eerste in actie. Er kwamen bijna 40 dolenthousiaste kinderen naar de sporthal. Deze clinic werd geleid door Bob Bernardus, Renate van der Woude, Kylie Wetsema, Jannie Prins, Chris Nieuwenhuis en Lisette Hamminga. De kinderen waren enorm actief en gingen allemaal na 1,5 uur met rode wangetjes weer richting huis.

Om half 12 was het de beurt aan de C-jeugd. 14 jeugdleden van Nic./Hoogkerk kwamen op de clinic af. Deze werd gegeven door Erwin Zwart en Patrick Hindriks. Er werd veel gedaan met duelkracht en acties maken met en zonder de bal. Uiteraard werd er afgesloten met een partijspel. De kinderen vonden het erg leerzaam (zo leerzaam dat ze bijna 1,5 uur niks gezegd hebben).

Om half 2 kwam de laatste groep in actie. 25 spelers van de B-jeugd en een tweetal van de A4 kwamen vol enthousiasme naar de sporthal en waren volgens mij erg benieuwd welk korfbal league-gezicht de clinic aan hen zou gaan geven. Henk Jan Mulder gaf deze clinic met hulp van Lisette Hamminga en Patrick Hindriks. Er werd veel aandacht besteed aan de techniek van de spelers. Alles werd stap voor stap doorlopen en Henk Jan was erg te spreken over hoe leergierig de groep was. Het laatste half uur werd er partij gespeeld waarin Henk Jan bepaalde dingen terug wilde zien, zoals bijvoorbeeld het niet gratis laten spelen, maar druk op de bal geven. Na bijna 5 uur vol korfbal in de sporthal van Hoogkerk kwam er een eind aan de clinic-dag waaraan rond de 80 kinderen deel hebben genomen.

Patrick Hindriks