WedstrijdverslagenWedstrijdverslagen senioren

Nic. neemt voor rust beslissende voorsprong

Door: ‘Pisa’
Archieffoto: Romke Jansonius

De afgelopen jaren zijn de wedstrijden tussen KV Drachten en Nic. altijd erg spannend. Ook tijdens deze editie in Drachten leek het daar ruim 20 minuten op, totdat Nic. een tandje bijzette en een definitieve voorsprong pakte.

Het goede voorbeeld werd dit weekeinde gegeven door Nic. 2 dat in Drachten de wedstrijd tegen KV Drachten 2 wist te winnen in een spannende slotfase. Een redelijke voorsprong leek nog in rook op te gaan in een hectische slotfase, maar met 14-15 gingen de punten mooi mee naar Groningen.

Hierna was het de beurt aan de beide 1e teams. Na de bijzondere openingswedstrijd tegen Ritola moest Nic. deze zaterdag de altijd lastige uitwedstrijd tegen KV Drachten spelen. Dat bleek deze keer reuze mee te vallen.

Beide teams waren wederom aan elkaar gewaagd en pakten om en om een kleine voorsprong. Na 7-7 liep Nic. even uit naar 7-9, maar Drachten vocht voor wat het waard was en wist via 9-9 zelfs een voorsprong te pakken van 10-9. Later zou blijken dat dit hun laatste voorsprong in deze wedstrijd zou zijn. De rust werd bereikt na een snelle inhaalrace van Nic. en beide teams gingen rusten met een 11-13 voorsprong voor Nic.

Na rust scoorde Nic. direct weer en eigenlijk was de spanning volledig verdwenen uit deze wedstrijd. Drachten scoorde af en toe nog een goal, maar Nic. hield het heft in handen door elke keer weer een voorsprong van 4 punten te pakken. Hier had Drachten geen antwoord op. Drachten had vooral moeite met de scherp schietende dames van Nic. die prima bediend werden.

Via 15-20 werd uiteindelijk de eindstand 16-21 bereikt. Nic. behaalde een vrij makkelijke winst zonder zelf ooit sprankelend te spelen.

Het vertrouwen is behoorlijk groeiende en met twee thuiswedstrijden voor de boeg tegen NKC ’51 en OWK rekenen we weer op veel supporters langs het veld.

Doelpunten: Demi 8 – Tom 4 – Anne 3 – Jasper 2 – Shay 2 – Marée 1 – Renate 1