WedstrijdverslagenWedstrijdverslagen senioren

Nic. herpakt zich na rust en blijft ongeslagen

Door: ‘Pisa’
Archieffoto: Romke Jansonius

In een doelpuntrijke wedstrijd wist Nic. met name in de tweede helft het scoren een beter vervolg te geven dan de taaie tegenstanders uit Nijverdal. Voor het eerst dit seizoen werd de 30 aangetikt en zo bleef Nic. ongeslagen.

Na een snelle 1-0 wist NKC ondanks meerdere kansen van Nic. toch de gelijkmaker te scoren. De toon was gezet. NKC bleek een taaie tegenstander die niet snel zou opgeven. Na 2-1 moest Kevin geblesseerd uitvallen en de daaruit voortvloeiende strafworp zorgde voor een 3-1 voorsprong. Toen snel daarna de 4-1 op het scorebord kwam, leek er geen vuiltje aan de lucht.

NKC ging echter uit een ander vaatje tappen en pakte de duels nog steviger aan waar Nic. duidelijk moeite mee had. Heel langzaam sloop de tegenstander dichterbij. Om en om werd er gescoord, maar af en toe scoorde NKC tweemaal waardoor er 10 minuten voor rust een 10-10 te noteren viel. De wedstrijd begon opnieuw en NKC nam de regie over. De
ballen vielen goed aan Overijsselse kant en voor rust liep NKC uit naar een 11-14 stand. De eerste bal na rust betekende 11-15 en NKC leek op een verassing af te gaan.

De ploeg van Kees Vlietstra had echter de koppen goed bij elkaar gestoken. Ondanks de eerste goal na de rust voor NKC tapte Nic. de tweede helft uit een ander vaatje. De korf werd steeds vaker gezocht en gevonden en langzaam kroop Nic. dichterbij. Halverwege de tweede helft wist Nic. voor het eerst weer langszij te komen door 18-18 te scoren. Nog even stribbelde NKC tegen, maar na 19-19 pakte Nic. een voorsprong om die
niet meer uit handen te geven.

Na 21-20 was het Nic. dat een gat van 4 wist te slaan en dit verder wist uit te breiden. Telkens werd het gat een puntje groter en het werd duidelijk dat Nic. wederom met de winst aan de haal ging. NKC gaf zich gewonnen en uiteindelijk wist Nic. dit seizoen voor het eerst de 30 te halen. Met 31-23 werd een belangrijke overwinning geboekt.

Aanstaande zaterdag komt het taaie OWK op bezoek. We weten dat dit altijd wedstrijden zijn met een extra dimensie gezien de afgelopen edities. Laten we de ploeg massaal steunen zodat we 3 oktober ongeslagen de strijd om de koppositie kunnen aangaan tegen het sterke De Meeuwen.

Doelpunten: Tom 7 – Jesper 5 – Renate 5 – Jasper 4 – Demi 4 – Anne 3 – Shay 2 – Quint 1