NieuwsWedstrijdverslagen senioren

Nic. doet zeer goede zaken in Heerenveen: 26-31

Gisteren was het dan zover: de eerste play-offwedstrijden stonden op het programma. Nic. 1 nam het op tegen Heerenveen 1 in de strijd om promotie naar de Hoofdklasse, terwijl ook Nic. 3, Nic. 4, Nic./Hoogkerk A1 en Hoogkerk/Nic. A2 in actie kwamen tegen respectievelijk Ritola 2, CSL 2, Spirit A1 en DWA/Argo A1.

Nic. begon als ongeslagen nummer 1 uit poule OKAb aan de wedstrijd, waar Heerenveen met zes punten uit zes wedstrijden nummer twee werd in poule OKAa. Alle ploegen in poule OKAA hebben overigens zes punten, waardoor Heerenveen en SCO/Motip Dupli op basis van het doelsaldo recht hebben op deelname aan de play-offs, en CSL en Amicitia niet.

Om 14:00 uur floot scheidsrechter Henk Bakker voor het begin van de wedstrijd. De wedstrijd zou in eerste instantie gespeeld worden in Nieuwehorne op het complex van Udiros, maar vrijdagmiddag werd bekend dat de wedstrijd vervroegd en verplaatst zou worden naar Sportstad Heerenveen. Dit in verband met het plotselinge overlijden van een gewaardeerd lid van Udiros. Nic. wenst iedereen bij Udiros natuurlijk veel sterkte toe.

De tribune in Sportstad Heerenveen werd voor een groot deel bezet door het meegereisde publiek uit Groningen. De score werd na het begin van de wedstrijd geopend door Nic., maar Heerenveen kwam snel langszij via een strafworp. Na vijf minuten was het Nic. dat een gaatje sloeg en een marge van drie punten op het scorebord liet noteren: 2-5.

Hierna was het Heerenveen dat dichterbij kwam. Via 4-6 werd het na tien minuten 5-6. Tweeënhalve minuut later kreeg Heerenveen van de scheidsrechter een strafworp. Deze werd gemist, maar Heerenveen maakte alsnog gelijk: 8-8. Via de 8-10 van Gerben Boonstra en de 11-12 (strafworp) van Heerenveen leek de ruststand 14-14 te worden. Nic. scoorde echter nog eenmaal voor rust en zocht dus met een 14-15 voorsprong de kleedkamers op.

Na rust liep Nic. via 15-16 uit naar 17-20. Met nog elf minuten te spelen verkleinde Heerenveen de achterstand weer naar twee punten: 21-23. Een strafworp van Kylie Wetsema en een vrije bal van Demi Wetsema zorgden voor 23-27. Vervolgens leek het, met nog drie minuten te spelen, nog spannend te worden toen Heerenveen de achterstand wederom verkleinde tot twee punten (26-28). Niets bleek minder waar: onder andere dankzij twee mooie treffers van Roos Leurink bepaalde Nic. de eindstand op 26-31.

Nic. doet met deze uitslag goede zaken richting de return aankomende zaterdag; dan treedt Nic. om 20:30 uur aan tegen Heerenveen. Het belooft zaterdag een leuke en interessante dag te worden, want er staan in totaal vijf returnwedstrijden op het programma. Om 10:00 uur neemt Hoogkerk/Nic. A2 het in de blaashal op tegen DWA/Argo A1. De uitwedstrijd werd gisteren met 12-14 gewonnen wat de A2 een prima uitgangspositie geeft.

In het Alfa-college staan vier wedstrijden op het programma. Nic./Hoogkerk A1 zag Spirit A1 gisteren met 24-18 winnen en neemt het om 14:00 opnieuw op tegen de ploeg uit Voorthuizen. Op het spel staat een plaats in de A-junioren Hoofdklasse. Nic. 4 neemt het om 17:30 uur op tegen CSL 2, dat gisteren met 29-15 won. Om 19:00 uur is het de beurt aan Nic. 3 dat gisteren in Zuidlaren met 23-23 gelijk speelde tegen Ritola 2. En om 20:30 uur beslissen Nic. en Heerenveen dus wie er volgend seizoen in de Hoofdklasse speelt. Vanzelfsprekend kunnen alle teams de support goed gebruiken, dus graag tot zaterdag!