In Memoriam: Ria Maatman – van der Veur

Op 3 augustus j.l. is Ria Maatman – van der Veur op 87-jarige leeftijd overleden.

Al voor 1950 was Ria (en haar man Teun) lid van Nic. In 1951 werd Teun voorzitter en later hebben ze (ook samen) nog verschillende bestuursfuncties bekleed. Met name het secretariaat hebben ze lang onder hun hoede gehad.

In mijn eerste jaren in Nic. 1 had Ria al een vaste plaats in dat team. In mijn herinnering was ook zij bepalend voor de sfeer en condities rondom de wedstrijden. Ze was een hele rustige onopvallende verschijning in en rond het veld, maar zeer nuttig! Ook altijd een goed woordje voor en met de
tegenstanders. Wat mij het eerst te binnenschiet, als ik aan haar denk, is: Charmant. Naar wedstrijden altijd keurig gekleed, met nylons en schoenen met hakken.

Na Nic. heeft Ria nog een hele tijd bij Goorecht gespeeld, tot aan de veteranen. Vooral in de zaal kwam Ria vaak bij wedstrijden van Nic. kijken met haar zussen Janny en Truus, die ook bij Nic. hebben gekorfbald. Ik weet zeker dat Ria met warme gevoelens aan de Nic.-tijd terugdacht.

Wij wensen de familie veel sterkte bij dit verlies.

Truus Vlietstra – Julsing