Loading...
Nieuws

Hoogkerk/Nic. A1 verovert de juniorenbeker!

Gisteravond stonden in Garijp drie bekerfinales op het programma en in twee daarvan was Nic. vertegenwoordigd. Hoogkerk/Nic. A1 nam het om 19:00 uur op tegen Drachten/Van der Wiel A1 en Nic. 1 nam het anderhalf uur later op tegen LDODK/Rinsma Modeplein 1. Het publiek kreeg in Garijp twee zeer spannende wedstrijden voorgeschoteld. Waar Nic. 1 nét aan het kortste eind trok tegen de Korfbal Leagueclub uit Gorredijk, nam de A1 de juniorenbeker mee naar Groningen.

Direct na het begin van de wedstrijd liet Drachten een 3-0 voorsprong op het scorebord noteren. De reactie van Hoogkerk/Nic. A1 was echter duidelijk: zes goals van Groninger zijde en nul goals van Drachtster zijde zorgden voor een 3-6 voorsprong. Het verschil van drie punten werd meegenomen richting de kleedkamers, bij rust was de stand 5-8. Ook gedurende de eerste tien minuten van de tweede helft bleef de voorsprong drie punten (8-11). Hierna kwam Drachten terug. Waar in eerste instantie de 9-11 werd afgekeurd, viel deze niet veel later alsnog. Via 10-11 en 11-12 verscheen er tweemaal een gelijke stand op het scorebord: 12-12 en 13-13. Met nog vijf minuten te spelen leek de wedstrijd langzaam maar zeker verlengd te gaan worden. Een strafworp voor Hoogkerk/Nic. A1 zette de Groningers echter weer op voorsprong en deze voorsprong werd in de laatste paar minuten niet meer weggegeven: 13-14, 13-15 en 13-16. Hoogkerk/Nic. A1 neemt de wisselbeker welverdiend mee naar Groningen. Hulde!

Om 20:30 uur floot het scheidsrechterskoppel Hut en Deen voor het begin van de finale tussen Nic. 1 en LDODK/Rinsma Modeplein 1. Nic. speelt dit seizoen op het veld en in de zaal twee klassen lager dan LDODK. Dit was echter niet te zien gisteravond. Het begin van de wedstrijd ging redelijk gelijk op (6-4) en bij rust stond het 8-6 in het voordeel van LDODK. Direct na rust liep LDODK uit naar een vrij forse voorsprong van zeven punten (13-6), maar hierna volgde een enorm knappe inhaalrace van Nic. waarin het met 15-15 en 16-16 een verlenging leek te gaan worden. Helaas trok de Korfbal Leagueclub toch aan het langste eind toen met nog een minuut te spelen de 17-16 viel uit handen van Marloes Frieswijk. De livestream is hieronder terug te zien:

Uiteraard feliciteren we LDODK/Rinsma Modeplein met het winnen van de Jan Mulder-beker. Voor Nic. staat aanstaande zaterdag de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma: om 18:30 uur komt AVO op bezoek. Na de zomer maakt Nic. haar rentree in de Hoofdklasse, zowel op het veld als in de zaal. De wedstrijd van het eerste wordt voorafgegaan door Nic. 3 – De Meervogels 2 (13:00 uur), Nic. 5 – AVO 5 (14:40 uur) en Nic. 2 – Unitas/Perspectief 3 (17:00 uur).