Wedstrijdverslagen senioren

Nic. wint nipt van AVO en treft zaterdag medekoploper De Meeuwen

Foto: Roelof Daalmeijer, RODA-fotografie

Afgelopen zaterdag nam Nic. het in Assen op tegen AVO. Voorafgaand aan de zevende speelronde in de Overgangsklasse A stond Nic. samen met De Meeuwen met 10 punten bovenaan. Omdat De Meeuwen haar thuiswedstrijd tegen OWK met 15-9 won, was het voor Nic. zaak om de wedstrijd tegen AVO te winnen. Ook voor AVO waren twee punten welkom, aangezien de Assenaren slechts vier punten hadden.

AVO begon goed aan de wedstrijd en liet na een kwartier een 6-4 stand noteren op het scorebord. Dezelfde marge van twee punten stond vijf minuten voor rust ook op het scorebord: 10-8. AVO leek dus met een voorsprong de rust in te gaan. De laatste vijf minuten van de eerste helft waren echter voor Nic. en zo werd dezelfde marge behouden, maar dan in het voordeel van de Groningers: de ruststand was 10-12.

Na rust was het AVO dat de stand gelijktrok: 12-12. Nic. pakte hierna wederom de voorsprong: 12-15. De thuisploeg gaf zich echter niet zomaar gewonnen en maakte drie minuten voor tijd de aansluitingstreffer: 16-17. Dit was gelukkig ook de laatste treffer van de wedstrijd, want de eindstand was ook 16-17.

Nic. schrijft dus twee punten bij en staat na zeven speelrondes samen met De Meeuwen bovenaan in de Overgangsklasse A. Voordat het zaalseizoen begint staat er nog één veldwedstrijd op het programma en laat dit nu uitgerekend de thuiswedstrijd zijn tegen medekoploper De Meeuwen. Aanstaande zaterdag om 17.00 uur gaan beide ploegen uitmaken wie als koploper op het veld het zaalseizoen ingaat. Wees welkom!