Loading...
Wedstrijdverslagen senioren

Nic. speelt goede wedstrijd, maar verliest van Dalto

Zaterdagavond om 18:30 uur stond de wedstrijd Nic. – Dalto/Klaverblad Verzekeringen op het programma in de tweede speelronde van de Hoofdklasse A. Nic. promoveerde vorig seizoen op het veld en in de zaal naar de Hoofdklasse. Dalto eindigde op het veld als derde in de Hoofdklasse B en degradeerde in de zaal uit de Korfbal League naar de Tussenklasse (ook wel bekend als Korfbal League 2). In de eerste speelronde verloor Nic. in Amsterdam met 18-15 van AW/DTV, waar dalto thuis met 18-10 won van Unitas/Perspectief. Op het regenachtige Sportpark de Wijert werden de toeschouwers zaterdagavond getrakteerd op een aantrekkelijk potje korfbal.

Vanaf het eerste fluitsignaal tot aan de rust was de wedstrijd het perfecte voorbeeld van de uitdrukking ‘stuivertje wisselen’. Dalto opende de score met de 0-1, maar het kostte Nic. weinig tijd om de 1-1 binnen te schieten. Dalto creeërde hierna een gaatje van twee punten (2-4), maar dat gaatje werd door Nic. halverwege de eerste helft gedicht. Na een fraai blok van Bob Bernardus schoot het aanvalsvak de 5-5 binnen. Via 6-6, 7-7 en 8-8 was de stand inmiddels 9-9. Patrick Hindriks legde vijf minuten voor rust van afstand aan voor de 10-9 en miste deze kans niet. Het leek erop dat Nic. wellicht met een voorsprong de kleedkamers kon gaan opzoeken, maar Dalto zorgde ervoor dat de ruststand werd bepaald op 10-11.

Na rust hadden beide ploegen wat meer moeite om de korf te vinden. Dalto scoorde als eerste na rust: 10-12. Nic. wist de aansluiting vervolgens redelijk te behouden: 11-12, 12-14, 13-15. Hierna volgde een fase waarin veel overtredingen werden gemaakt door Dalto. De vrije ballen wilden er echter niet in bij Nic., waarna Dalto uitliep naar 14-18. Met nog minder dan tien minuten te spelen leek de wedstrijd gespeeld, maar Nic. gaf niet op en kwam terug tot 17-19. Met nog een paar minuten op de klok kon het nog wel eens spannend worden. Het aanvalsvak van Dalto was echter niet van plan het Groninger aanvalsvak nog een kans te geven en gooide de wedstrijd in het slot: 17-20. De laatste treffer kwam uit handen van Mathijs den Ouden: 17-21.

Volgende week speelt Nic. een uitwedstrijd tegen SCO/European Aerosols. SCO verloor de eerste twee wedstrijden van Groen-Geel (16-26) en Wageningen (24-8). Beide ploegen zullen erop gebrand zijn de eerste punten te pakken, waardoor het zaterdag in Oldeholtpade een interessante wedstrijd zal gaan worden.