WedstrijdverslagenWedstrijdverslagen senioren

Sterke slotfase levert Nic. winst en koppositie op

Door: ‘Pisa’

In de streekderby tegen OWK was er in beide helften slechts in de beginfase sprake van enige spanning. Nic. had de wedstrijd eigenlijk goed in handen en wist verdiend te winnen.

De eerste minuten waren een opmaat voor het eerste aanvalsvak deze wedstrijd. De beide dames zorgden voor een 2-0 voorsprong en het publiek ging er eens goed voor zitten. OWK echter beet fel van zich af en wist aan te haken en zelfs een 2-3 voorsprong te pakken. Dit zou tevens de laatste keer blijken te zijn dat OWK op voorsprong kwam.

Na 3-3 en 4-4 liep Nic. goed scorend uit naar een ruime 9-4 voorsprong. OWK zette echter het vizier op scherp en met 4 afstandsschoten was de spanning weer terug. Na deze 9-8 stelde Nic. echter weer orde op zaken en met een terechte 12-8 stand ging de rust in.

Na rust zorgde Nic. eerst nog voor 13-8 waarna OWK met 5 afstandsschoten uiteindelijk op 14-13 wist te komen. Net als de 1e helft liet ook de 2e helft eenzelfde beeld te zien. Na deze opleving van OWK gooide Nic. de zaak op slot en liet nog maar 3 tegendoelpunten toe en bleef zelf goed door scoren. Uiteindelijk werd met 21-16 gewonnen.

Het eerste aanvalsvak liet zien hoe je de beste kansen op het juiste moment moet benutten. De eerste aanval nam ruim 70% van de goals voor haar rekening. En deze 13 goals werden allen door dames gescoord die op alle plekken werden vrij- en aangespeeld. Daar was de ruimte en
het schot en dan levert dat veel rendement op.

Medekoploper De Meeuwen wist in Drachten niet verder te komen dan 18-18 waardoor de wedstrijd van a.s. zaterdag een voorsprong van 3 punten kan opleveren op De Meeuwen.

Doelpunten: Renate 7 – Demi 6 – Tom 3 – Jasper 2 – Anne 2 – Marée 1