Loading...
Nieuws

Woensdag: bekerfinales voor Nic. 1 en Hoogkerk/Nic. A1!

Aanstaande woensdag worden in Garijp de finales van de Juniorenbeker en de Jan Mulderbeker gespeeld. Nic. 1 en Hoogkerk/Nic. A1 wisten zich te plaatsen voor deze finales en nemen het om respectievelijk 19:00 uur en 20:30 uur op tegen Drachten/Van der Wiel A1 en LDODK/Rinsma Modeplein 1.

Hoogkerk/Nic. A1 plaatste zich voor de finale door met 21-18 te winnen van AVO A1. Eerder wonnen de junioren met 24-19 van CSL A1, en met 23-6 van Noordenveld A1. De ploeg uit Drachten is voor Hoogkerk/Nic. A1 niet onbekend: in de A-jeugd Overgangsklasse A is Drachten op dit moment de nummer één met 21 punten en Hoogkerk/Nic. A1 de nummer twee met 20 punten. Met nog één speelronde te gaan aanstaande zaterdag, belooft het slot van de competitie nog erg spannend te worden: promoveert Drachten/Van der Wiel A1 of Hoogkerk/Nic. A1 naar de Hoofdklasse? Maar eerst staat woensdag natuurlijk de bekerfinale op het programma.

Nic. 1 bereikte de finale door te winnen van Drachten/Van der Wiel (22-17), Heerenveen (19-22), HHV (34-20) en SCO/Motip Dupli (12-20). De tegenstander van woensdag is LDODK/Rinsma Modeplein. De tegenstander had echter ook zomaar Mid-Fryslân/Jansma Burdaard kunnen zijn. Het moet een bloedstollende wedstijd zijn geweest in Gorredijk, want de reguliere speeltijd eindigde met een 19-19 score (de gelijkmaker viel in de laatste minuut). De verlenging die volgde eindigde in 22-22 nadat Ran Faber in de laatste seconde de gelijkmaker scoorde. Strafworpen moesten het verschil maken en hiervan scoorde LDODK er net een meer dan Mid-Fryslân (5-4). Derhalve fluit het scheidsrechterskoppel L. Hut en R. Deen aanstaande woensdagavond om 20:30 uur voor het begin van de wedstrijd tussen Nic. en LDODK/Rinsma Modeplein.

Publiek is woensdag natuurlijk van harte welkom in Garijp en aangezien er maar liefst twee Nic.-teams in de finales staan hopen we dat publiek ook in groten getale aanwezig is!