Loading...
Nieuws

Verslag jeugdreisje 2022 Ameland

Op vrijdag 24 juni jl. mochten we na 2 jaar geen jeugdreisje meer te hebben gehad weer naar Ameland. Dit jaar voor het eerst met alle jeugd van Nic. en KV Hoogkerk samen.

Met een groep van in totaal (inclusief begeleiding) 84 personen vertrokken we vrijdag met de boot van 19 uur. Tenminste dat was het plan. De boot van 18 uur had vertraging en die van 19 uur bleek helemaal uit te vallen waardoor we ineens nog 2 minuten hadden om rond 18.30 uur met de vertraagde boot van 18 uur te gaan. Snapt u het nog? Nou ja in ieder geval zaten we op de boot en vertrokken op weg naar Ameland. De vrachtwagen met alle spullen stond ingepland voor de boot van 20 uur, die dus ook niet kwam en pas rond 20.30 uur konden Raymond en Guido vertrekken richting Ameland. Ondertussen waren we aangekomen bij de Molenhof (boerderij) met slechts 1 bal om ons te vermaken tot de vrachtwagen arriveerde. Met luid gejuich werd de vrachtwagen verwelkomd en startte de super adequate begeleiding met het bereiden van de broodjes knakworst, het uitpakken van de spullen, het inrichten van de slaapvertrekken (hierbij de jongste jeugd helpend om hun bedjes op te maken) en het inrichten van de keuken. De uitleg over het thema Maffia werd gegeven en de jeugd werd in groepen ingedeeld bij hun begeleiders. Het doel was om middels spellen pakketjes te verdienen die goed bewaakt moesten worden omdat de tegenstanders deze ook weer mochten stelen. Hilariteit alom en de meest gekke verstopplaatsen werden verzonnen. Het avondspel werd snel gestart en het maffiaweekend was begonnen!

Na een voor de meesten veel te korte nacht startten we zaterdagochtend met het ontbijt. Rond de klok van 12 werd er druk geshopt in Nes en daarna aten we het beroemde broodje ei, dat ondertussen door een deel van de begeleiding was bereid. Na een geweldig zeskamp met superleuke creatieve spellen had men de keuze: strand, de Vleijen, of chillen en/of leren bij de boerderij. Door het mooie weer koos een groep van 40 personen voor het strand en aldaar aangekomen verdween al snel iedereen in de zee om de golven te trotseren. Ondertussen werd er op de boerderij alweer aan de voorbereiding voor het diner gewerkt; gebakken aardappeltjes, gehaktballetjes met of zonder pindasaus (of vega) en een heerlijke salade.

Na het diner was het tijd voor de bonte avond waarbij we genoten van fantastische optredens! Broodje van Kootje word tegenwoordig door alle jeugd woordelijk meegezongen na een hilarisch optreden van een deel van de  A jeugd. Voor de 16 jarigen en ouder startte daarna het omkleden en opmaken voor een avondje uit in de Swinging Mill. De rest van de jeugd ging nog even een wandeling maken in het dorp of bleef op de boerderij alwaar de disco luidruchtig werd voortgezet.

De zondagochtend startte iets later met het ontbijt, en daarna was het alweer tijd om alles in te pakken en klaar te zetten voor de vrachtwagen. Een deel van de begeleiding ging daarna de boerderij schoonmaken en een deel begeleidde het laatste spel levend stratego waarbij er nog veel pakketjes van de tegenstanders konden worden gestolen.

Na de uitreiking van de beker aan het winnende team (Chris en Jorn), was het tijd voor een lunch met patat en een snack. Vervolgens werd langzamerhand koers gezet naar het dorp om te genieten van een ijsje en daarna de tocht voort te zetten naar de boot.

De ouders die stonden te wachten op de kade konden de jeugdleden al van verre aan horen komen, iedereen stond op het dek keihard te zingen.

Moe maar voldaan werd iedereen herenigd met ouders, vol nieuwe herinneringen.

Wij als begeleiding kijken terug op een zeer geslaagd weekend waarbij iedereen enorm zijn/haar best heeft gedaan om de jeugd mooie nieuwe herinneringen te laten maken, saamhorigheid te creëren en vooral heel veel lol met elkaar te hebben!

Door allerlei redenen is het niet eerder gelukt om dit verslag met jullie te delen.

Namens de begeleiding: Guido, Raymond, Chris, Jorn, Pepijn, Niels, Patrick, Bob, Claudia, Kylie en Margriet.

Als je op deze link klikt kun je nog een aantal foto’s bekijken van ons prachtige Maffia weekend!