Loading...
Nieuws

Reminder: (betaald) parkeren bij het Nic.-nest

Het is helaas niet meer mogelijk om tijdens het veldseizoen de auto direct bij het Nic.-veld (naast de oude gymzaal) te parkeren. Het gehele gebied rondom de oude gymzaal (pleintje, school en de gymzaal zelf) is namelijk opgekocht door een projectontwikkelaar waardoor parkeren hier niet meer mogelijk is. Ook is er bij zwembad De Papiermolen nog maar beperkt ruimte om te parkeren i.v.m. de aanpak van de ringweg. De gemeente is op zoek naar een oplossing voor ons.

Mocht je met de auto naar Nic. komen dan zal je naar alle waarschijnlijkheid moeten parkeren op straat. Dit is voornamelijk op wedstrijddagen vervelend, omdat er van maandag t/m zaterdag (9:00 uur tot 18:00 uur) betaald parkeren geldt in Helpman-West.

Vanaf de westkant van de Hora Siccamasingel geldt op dit moment nog geen betaald parkeren. Mocht je dus van maandag t/m zaterdag tussen 9:00 uur en 18:00 uur naar Nic. komen, dan is het advies om de auto iets verder weg te zetten zodat je niet hoeft te betalen. Een alternatief op zaterdag is om te parkeren bij De Papiermolen – daar geldt op zaterdag geen betaald parkeren. Maar zoals eerder vermeld is de ruimte bij De Papiermolen erg beperkt.

Vanaf 1 oktober 2022 wordt betaald parkeren ook ingevoerd in De Wijert-Noord.

Check voor het overzicht van gebieden waar betaald parkeren geldt en de bijbehorende tijden dit overzicht van de gemeente: https://groningen.maps.arcgis.com/apps/webappviewer/index.html?id=922f73c8e7b14d69847f573bd2bd941b