Loading...
Nieuws

In memoriam: Wally de Vries – Luiting

Wally de Vries is niet meer…

Waar te beginnen, als je het over Wally de Vries wilt hebben? Geboren in 1936 en in 1948 vanuit Oosterwolde naar Groningen gekomen en toen al bij Nic. beland. Als kleuterjuf altijd al met kinderen gewerkt en bij Nic. ook al vroeg in de aspirantencommissie benoemd. Op zeer jonge leeftijd werd ze geselecteerd voor Nic. 1 en steeds vaster werd het groen/witte gevoel in haar leven.

36 jaren (1956-1992) heeft Wally in het Bestuur van Nic. gezeten en heeft vooral binnen en buiten de vereniging het korfbal gediend. Vooral het wedstrijdsecretariaat was haar op het lijf geschreven. Hoe bekend waren haar “Wally-spelerskaarten”.

In 1970 werd ze lid van verdienste en in 1980 zelfs erelid. Trots dat ze was! In 1987 kreeg ze het Ereteken van het KNKV Afd. Noord. Dat ze gewaardeerd werd, werd nog duidelijker toen ze, tot haar grote verbazing en vreugde, een Koninklijke onderscheiding kreeg van de Burgemeester van Groningen.

In 1992, bij haar afscheid van het Bestuur werd de “Wally de Vries-boulevard” onthuld. Daarna bleef ze zich inzetten voor Nic. De kantinecommissie werd haar “ding” en vooral bij jeugdtrainingen was Wally in het Nic.-nest aanwezig.

Door haar regelmatig verblijf op Ameland werd af en toe een Nobeltje genuttigd. Vooral na een gewonnen wedstrijd met de technische staf (Kees) in de keuken van de kantine.

Haar fanatieke aanmoedigingen kon je niet ontwijken. Wally liet ook altijd duidelijk van zich horen als ze het ergens niet mee eens was. Op jaarvergaderingen was ze dan ook vaak aan het woord.

Tijdens haar ziekte bleef ze belangstelling tonen voor de uitslagen van de eerste selectie en voor de omzetten van de kantine.

Mijn mooiste herinneringen aan Wally (en Piet), zijn de weekenden in Natuurvriendenhuis Noordlaren, waar we met de jeugd heel wat weekenden hebben doorgebracht. Als “leiding van de jeugd” het goede voorbeeld geven en dan als iedereen naar bed was, zelf nog even ongehoorzaam zijn en vooral veel lol hebben.

We zullen haar missen en nooit vergeten !

Truus Vlietstra – Julsing