Loading...
Nieuws

Het Nicootje, wat is dat eigenlijk?

Sinds 1988 reiken we op iedere Jaarlijkse Algemene Vergadering het zogenaamde ‘Nicootje’ uit. Maar wat is dit jaarlijks terugkerende fenomeen nu eigenlijk?

Het Nicootje is een prachtig beeldje van een sporter in actie op een voetstuk. Op het voetstuk staan alle namen van winnaars met de jaartallen gegraveerd.

De genomineerden (dit kunnen leden zijn, maar ook commissies en dergelijke) worden bekendgemaakt door de leden zelf,  voor en tijdens de JAV, door de namen van de genomineerden bekend te maken op een fly-over naast de bestuurstafel. In de pauze van de JAV wordt door de aanwezige leden gestemd met briefjes, die door de twee recentste Nicootje-winnaars worden opgehaald en in de bestuurskamer worden geteld. Het Nicootje is dus een waardering door de leden zelf.

Op deze pagina staat (met dank aan Truus Vlietstra) de lijst met winnaars vanaf 1988. Het eerste Nicootje werd gewonnen door Tjakie Schrijver – Masson (sleuteladres en kantinemedewerkster en supporter tot aan haar dood op 99-jarige leeftijd in 2020).