In memoriam: Tjakie Schrijver – Masson

Op 23 oktober j.l. is Tjakie Schrijver – Masson overleden op de leeftijd van 99 jaar. “Ik ben bijna net zo oud als ons cluppie”, zei ze vaak. Tot de laatste dag was ze helder van geest en ze werd in haar laatste week nog lid van de ‘Vriendenclub Nic. 2020-2021’.

Tjakie was getrouwd met Johan Schrijver, kleermaker van beroep. Ze kregen 2 kinderen: Johan en Ettie, die ook altijd geïnteresseerd bleven in Nic.. Heel lang woonden ze aan de Hora Siccamasingel in Groningen, heel dicht bij het veld en Sporthal de Wijert.

Tjakie en Johan waren erg betrokken bij Nic. en hebben het eerste ‘Nicootje’ in ontvangst mogen nemen voor veel vrijwilligerswerk. Super trots waren ze. Na het overlijden van Johan vond Tjakie veel afleiding, gezelligheid en plezier bij Nic.

Jarenlang heeft Tjakie, na haar spelende loopbaan, in de kantinecommissie gefungeerd als sleuteladres, beheerder portemonnees en kantinemedewerkster bij jeugdtrainingen en -wedstrijden. Niet veel wedstrijden van de selectie heeft ze gemist. Toen er nog met de bus naar uitwedstrijden werd gereisd, was ze vast van de partij.

Omdat haar gezondheid na haar 95e verjaardag achteruitging en ze eigenlijk niet meer alleen kon wonen, is ze verhuisd naar Apeldoorn, dichterbij de kinderen. De kleinkinderen, waar ze ontzettend trots op was, stonden in foto’s in grote getale in haar kamer.

Dat we haar nu moeten missen, is niet alleen voor Niccers een hard gelag, maar zeker ook voor haar kinderen en kleinkinderen een groot gemis. We wensen de familie dan ook veel sterkte en danken hen voor het onderhouden van de contacten na de verhuizing.

Sta pal.

Truus Vlietstra – Julsing