In memoriam: Nel Lenstra – Nuyten

Toch nog plotseling is na een afnemende gezondheid overleden Nel Lenstra – Nuyten.

In januari heeft Nel nog haar 83-ste verjaardag gevierd met haar kinderen, kleinkinderen, familie en veel vrienden. Prachtig was het. Nel kwam bij Nic. door haar “verkering” met Jaap Lenstra in de jaren 60. Ze was een getalenteerd handbalster. Balgevoel had ze dus wel. En sportief was ze ook!

Jaap z’n ouders hadden dè Slijterij (Square) op het Jozef Israëlsplein in Groningen. In 1967 trouwden Jaap en Nel en zo kwam Nel al gauw in de Slijterij en in het woonhuis erbij terecht. De slijterij was haar lust en haar leven en ze werkte dan ook erg hard en graag om de zaak te versterken en haar klanten te bedienen. Ze kregen er drie kinderen, Nancy, Sven en Marsha. Je moet goed kunnen organiseren en plannen als je op een kleine oppervlakte als daar, je kinderen, je huishouding en je werk (6 dagen in de week) hebt. En dàt kon Nel.

Jaap werkte eerst nog als vertegenwoordiger in dranken, maar al  gauw groeide hun imperium uit tot grote hoogte. In hun 2e zaak in Hoogkerk kreeg Nel een lelijk ongeluk, waarbij ze bijna een voet  verbrijzelde. Maar heel langzaam krabbelde ze weer omhoog.

Ook toonde ze haar wilskracht toen ze ernstig ziek in het UMCG  werd opgenomen en een maag-darm-operatie moest ondergaan, waarbij 5% overlevingskans werd gegeven. Nel pakte de kans en overleefde wonderwel met iedere dag Jaap en de kinderen aan haar zijde.

Voor Nic. had Nel altijd een warm hart. Ze was vaak op haar schaarse vrije dagen op het Nic.-veld te vinden. Eerst om zelf te spelen, later vooral om haar kinderen en kleinkinderen aan te moedigen. Als vrijwilliger zat ze lang in de jeugdcommissie, in de kantinecommissie en voor “korte” klussen was ze altijd te porren.

We zullen haar enthousiasme, haar vrijgevigheid en haar positieve instelling nooit vergeten. Dank voor alles Nel!

Wij wensen haar familie en vrienden heel veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

Bestuur Nic.