Familiedag 28 augustus 2021 afgelast

Beste Niccers,

Met nog 20 dagen voor de boeg hebben we als jubileumcommissie het besluit genomen om de ‘Nic. 100 jaar’-familiedag te cancelen.

Al die vele aanmeldingen ten spijt, maar ook de voorbereidingen die in volle gang waren en zeker het enthousiasme bij iedereen maakten het een moeilijk te nemen besluit. Wat hebben we uitgekeken naar deze dag, de voorpret was alleen al goud waard! Op dit moment hebben we ons echter nog steeds aan de beperkende RIVM-maatregelen t.a.v. binnen– en buitenactiviteiten te houden.

Naast het feit dat alle deelnemers bij aanvang gecheckt moeten worden, moeten we meer maatregelen nemen die het karakter van deze familiedag aantasten, zo menen wij. Immers, we zien er naar uit om elkaar te ontmoeten en samen allerlei activiteiten te doen. Wat is er leuker om met een groepje bij elkaar te zitten, gezellig te kletsen onder het genot van een hapje en een drankje en dan nog wedstrijdjes en spelletjes te spelen! Vanwege de strikte RIVM-richtlijnen zijn we op deze dag echter genoodzaakt om bijv. looproutes in te stellen, aparte plekken te maken waarbij een ieder 1,5 meter afstand houdt en veel “vaste plekken” te creëren waardoor het gemoedelijke karakter geheel verloren gaat. En wat te doen als het slecht weer is? We kunnen – met de huidige maatregelen – niet alle aangemelde personen in het clubhuis bergen in verband met de afstand. Als commissie kunnen en willen we niet degene zijn die iedereen “in de gaten” moet houden.

De commissie wil op deze dag borg staan voor de veiligheid van eenieder maar de commissieleden zijn van mening dat we dit onvoldoende kunnen doen. Natuurlijk draagt eenieder zijn/haar verantwoordelijkheid in deze maar het zou niet goed zijn dat we achteraf moeten constateren dat er covidbesmettingen hebben plaatsgevonden.

We realiseren ons dat de één begrip zal tonen terwijl een ander het besluit zal afkeuren. Dat is een gegeven waarmee we het moeten doen, ons besluit is weloverwogen en zorgvuldig genomen. Hopelijk is het einde van de pandemie in zicht, we gaan er nog steeds van uit dat ons eindfeest in december plaats zal vinden.

Voor deze familiedag hebben we een alternatief; we sluiten het seizoen 2021-2022 af met de(ze) familiedag zoals we deze nu gepland hadden! We hopen dat jullie dan ook allemaal weer present zullen zijn!

De jubileumcommissie