Loading...
Bestuursupdate

Een mooie toekomst

Na een zonnige maand februari met temperaturen die meer passen bij een veld- dan bij een zaalcompetitie, zijn we nu in maart toch nog even blij dat we binnen mogen sporten. De laatste maand van de zaalcompetitie is ingegaan en bij veel teams is de strijd om de posities nog volop gaande. Na de monsterzege van Nic. 1 tegen Sparta blijven de verschillen in de top van de competitie ongekend klein en blijven we hopen op meer glippertjes van Sparta en OWK. De recordscore van Gerben met 19 punten in 1 wedstrijd bleef ook in de pers niet onopgemerkt. Nic. 2 heeft laten zien dat ze voor elk punt blijven knokken ondanks de laatste positie en dat toont het karakter van de spelers. Nic. 3 verspeelde een puntje, maar blijft op koers voor de koppositie. Ook Nic. 4 heeft goede zaken gedaan door nipt AVO te verslaan en is nog in de strijd om de eerste plek. Nic. 5 knokt om van de onderste plek af te blijven, midweek 1 gaat fier aan de leiding en midweek 2 geniet van het korfballen met elkaar. Bij de jeugd draaien veel teams mee in de bovenste helft van het rijtje, handhaven zich mooi in de middenmoot of leren ze veel van goede tegenstanders. Helaas lukte het de B1 niet om punten te pakken tegen Drachten, waardoor het heel moeilijk zal worden het NK alsnog te bereiken. Bij veel jeugdpoules valt op dat er 1 of 2 teams ver boven de andere ploegen uitsteken met daaronder een hele spannende competitie. Hetgeen nog maar eens laat zien hoe moeilijk het is om evenwichtige poule-indelingen te maken.

Organisatorisch zijn de ogen alweer gericht op het veldseizoen. Informatie over de opening hiervan en een concept trainingstijden zijn te vinden elders in dit Nics Nais. Bij de veldcompetitie hoort altijd de gezelligheid van onze eigen kantine. En deze is heel mooi geworden dankzij de inzet van Jan, Peter, Truus, Alie, Diann, Co, Ditmar. We gaan ervan genieten. Nu moeten we ons gaan richten op de buitenkant, want het dak is al heel oud en zal vervangen moeten worden, naast andere onderhoudswerkzaamheden. Wil je hier je steentje aan bijdragen? Geef dat dan even door aan het bestuur.

De actiecommissie probeert met allerlei acties geld voor de club binnen te halen: de oliebollenactie, de doelpuntenactie bij Nic. 1, de actie Help Nic. scoren bij de jeugd, de Poeisz actie, etc. Wat gebeurt er nu allemaal met dat geld? Het geld wordt besteed aan de faciliteiten voor de sport: de sportaccomodaties zowel voor de zaal als op het veld. Ook het opknappen van onze eigen kantine kon mede dankzij de acties en donaties van trouwe leden vorm krijgen. Bedankjes voor de vrijwilligers tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst, onderhoud van het materiaal, allemaal dingen die niet mogelijk zouden zijn zonder deze acties.

En dan zijn veel ogen gericht op 2020 – 100 jaar Nic. De lustrumcommissie is gestart met het uitzetten van de lijnen en het inventariseren van ideeën. De bedoeling is om er een heel feestelijk jaar van te maken met zoals jullie al hebben kunnen lezen een feestelijke afsluiting in het weekeinde van 18, 18, 20 december. Graag roepen we iedereen met goede ideeën op die te melden; ook jeugdleden willen we vragen om met goede plannen te komen. Binnenkort zal via de site meer info komen.