Wedstrijdverslagen senioren

Nic. 1 en 4 gaan een ronde verder in de beker

Deze week stonden voor Nic. 1 en Nic. 4 wedstrijden op het programma in de Jan Mulder-beker en de AP Buiten-beker. Beide teams wisten hun wedstrijden te winnen en stromen door naar de tweede ronde van de bekertoernooien.

Voor Nic. 4 stond dinsdagavond de wedstrijd tegen OWK 3 op het programma. Onder leiding van scheidsrechter Jan Veldhuis begon de wedstrijd om 20:00 uur. Nic. 4 heeft het nooit echt lastig gehad en bleef telkens aan de goede kant van de score. Bij rust stond het 15-11 en de eindstand werd bepaald op 22-17. Dankzij de overwinning mag het vierde het op 5 oktober om 20:45 uur thuis opnemen tegen Hoogkerk/Schelwald Optiek 2.

Nic. 1 ontving woensdagavond de hoofdmacht van Drachten/Van der Wiel. De gasten openden de score en pakten direct een 0-2 voorsprong. Nic. kreeg de kans om in de tiende minuut langszij te komen toen het 2-3 stond. Het was echter Drachten dat de voorsprong terugbracht naar twee punten (2-4) nadat Nic. haar strafworp miste. Via 3-5 en 4-5 was het Roos Leurink die de belangrijke 5-5 binnenschoot, halverwege de eerste helft. Een belangrijke treffer, want hierna zou Drachten/Van der Wiel de voorsprong niet meer pakken. Kevin van Haastrecht zorgde voor een 6-5 voorsprong. De gasten uit Drachten lieten de laatste gelijke stand van de wedstrijd noteren; 6-6. Hierna was het Nic. dat een 7-6 voorsprong pakte en deze voorsprong zou niet meer worden weggegeven.

Nadat beide teams de kleedkamers hadden opgezocht met een 12-9 ruststand opende Patrick Hindriks de score na rust: 13-9. Hierna volgde een wat slordigere fase van Groningse zijde; Nic. scoorde tweemaal en Drachten vijfmaal (15-14). Halverwege de tweede helft stond het 16-15. Toen het verschil door Nic. weer naar drie punten werd gebracht (18-15 en 19-16) was het Drachtster verzet met nog vijf minuten te spelen gebroken. Via 20-16 werd de eindstand bepaald op 22-17. Op 25 september treffen beide teams elkaar opnieuw in Drachten, ditmaal in de Overgangsklasse A. Voor Nic. 1 gaat het bekeravontuur verder op woensdag 6 oktober. Om 20:00 uur wordt dan in Heerenveen gespeeld tegen de gelijknamige hoofdklasser. In de competitie staat komende zaterdag een thuiswedstrijd op het programma: om 17:00 uur neemt Nic. het op tegen Ritola.

Ook Nic./Hoogkerk A1 en Nic./Hoogkerk B1 doen mee aan de bekercompetitie. Omdat beide teams pas instromen in de tweede ronde van de juniorenbeker en de aspirantenbeker, kwamen zij nog niet in actie. Op 7 oktober speelt Nic./Hoogkerk A1 om 20:00 uur thuis tegen de winnaar van Noordenveld A1 – DTS (S) A1. Twee dagen daarvoor neemt Nic./Hoogkerk B1 het – ook thuis – om 19:30 uur al op tegen Rodenburg/OWK/Sparta B1.

Bekerprogramma
5 oktober, 19:30 uur: Nic./Hoogkerk B1 – Rodenburg/OWK/Sparta B1