Wedstrijdverslagen senioren

Nic. weet openingswedstrijd in Putten niet te winnen

Foto: Winanda van Zwamen, korfbalfoto.nl

Afgelopen weekeinde was het dan eindelijk zover: de competitie mocht weer van start gaan! Voor Nic. 1 en Nic. 2 stonden uitwedstrijden op het programma. In Putten waren zaterdag De Meeuwen 1 en 2 de tegenstanders. Beide wedstrijden zouden uiteindelijk beslist worden met één punt verschil.

Voor Nic. 2 pakte dit nipte verschil positief uit: er werd met 18 – 19 gewonnen. Voor de groen-witte hoofdmacht zag het eindresultaat er minder rooskleurig uit. Bij rust stond er een 8 – 3 stand op het scorebord. Deze achterstand werd na de rust knap omgebogen in 13 – 13. Dorinda Kleijer zorgde er echter voor dat de eindstand 14 – 13 in het voordeel van de thuisploeg zou zijn.

Nic. 2 ontvangt komende zaterdag om 15:30 uur het derde van LDODK/Rinsma Modeplein, dat haar eerste wedstrijd met 21 – 19 won van Sparta (Zw) 2. Voor het eerste staat diezelfde dag om 17:00 uur de wedstrijd tegen Ritola 1 op het programma. Ritola won haar eerste wedstrijd – óók met een punt verschil – van Sparta (Zw) 1.

Voordat het echter zover is staan er nog twee bekerwedstrijden op het programma. Nic. 4 ontvangt dinsdagavond om 20:00 uur OWK 3 in de eerste ronde van de AP Buiten-beker. Woensdagavond neemt Nic. 1 het in de eerste ronde van de Jan Mulder-beker op tegen Drachten/Van der Wiel 1. De wedstrijd onder leiding van scheidsrechter R. de Vries begint om 20:00 uur op Sportpark de Wijert.

Ook Nic./Hoogkerk A1 en Nic./Hoogkerk B1 doen mee aan de bekercompetitie, maar beide teams stromen pas in tijdens de tweede ronde van respectievelijk de junioren- en aspirantenbeker. Op 7 oktober speelt Nic./Hoogkerk A1 om 20:00 uur thuis tegen de winnaar van Noordenveld A1 – DTS (S) A1. Twee dagen daarvoor neemt Nic./Hoogkerk B1 het – ook thuis – om 19:30 uur al op tegen Rodenburg/OWK/Sparta B1. Het volledige competitieprogramma is hier te vinden. Het bekerprogramma is te vinden op de website van het KNKV.