WedstrijdverslagenWedstrijdverslagen senioren

Nic. doet uitstekende zaken in Putten

De topper tussen de ongeslagen nummers 1 en 2 was dit weekend het mooie affiche. Het werd echter een eentonige wedstrijd waarbij De Meeuwen geen enkel moment de hoge positie kon waarmaken. Nic. wist erg makkelijk te winnen en is ruim koploper.

Door: ‘Pisa’
Foto: Winanda van Zwamen, korfbalfoto.nl

De 0-1 kwam erg snel op het scorebord evenals de 1-1. Dit was, zou later blijken, de enige gelijke stand in deze wedstrijd tussen de beide koplopers. Hierna liep Nic. gevarieerd scorend uit naar een ruime 1-6 voorsprong. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en zou alleen nog maar groeien. De rust werd bereikt met een 4-punts voorsprong van 5-9.

Na rust nam Nic. het heft direct weer in handen en liep uit naar 5-13. De wedstrijd was definitief gespeeld. Verdedigend werd er ook weinig weggegeven. Hoewel De Meeuwen niet echt op schot was, werd er ook goed druk gegeven door de Nic.-ploeg. In de tweede helft wist De Meeuwen maar drie (3 !!!) maal te scoren tegen wederom 9 goals van Nic.

Een einduitslag in de uitwedstrijd tegen de medekoploper met 9-18 staat prima natuurlijk, maar nu is het zaak de concentratie vast te houden. Zaterdag wacht het onderaan staande maar altijd lastige AVO. Zeker tegen Nic. zullen zij graag hun eerste punten willen binnenhalen. Belangrijk om ook deze wedstrijd serieus en goed te benaderen. Hierna zijn er voor de zaal nog 2 lastige uitwedstrijden.

Opvallend was dat wederom de meeste goals van de Nic.-dames kwamen. Maar liefst 12 van de 18. Dat is wel eens anders geweest.

Doelpunten: Renate 6 – Anne 3 – Demi 2 – Marée 1 – Tom 4 – Shay 1 – Jesper 1