Nic. kroont zich tot veldkampioen tegen OWK en promoveert naar Hoofdklasse!

Afgelopen week stond in het teken van twee belangrijke wedstrijden. Op woensdag nam Nic. het in de halve finale van de Jan Mulder-beker op tegen SCO/Motip Dupli. Inzet was een plaats in de finale die op 15 juni in Garijp wordt gespeeld. Nic. won de halve finale met 12-20 en speelt hierdoor de finale tegen LDODK/Rinsma Modeplein of Mid-Fryslân/Jansma Burdaard. Drie dagen na de halve finale, op zaterdag, stond in de competitie de thuiswedstrijd tegen OWK op het programma. Vooraf was bekend dat dit misschien wel eens de kampioenswedstrijd kon worden.

Om de thuiswedstrijd daadwerkelijk de kampioenswedstrijd te laten worden, moest De Meeuwen thuis verliezen van hekkensluiter Drachten/Van der Wiel. Zo geschiedde: 13-20. Bij winst op OWK zou Nic. zich tot kampioen van de Overgangsklasse A kronen. Het verschil in punten – vier – zou met nog twee wedstrijden te spelen weliswaar nog overbrugbaar zijn voor Ritola en De Meeuwen, maar het onderling resultaat met zowel de Zuidlaarders als de Puttenaren is in Gronings voordeel.

Zowel Nic. als OWK kwamen enigszins stroef uit de startblokken, maar een spannende wedstrijd zou het niet worden op Sportpark De Wijert. Nic. won de wedstrijd overtuigend met 28-12 en is daarmee de terechte kampioen van de Overgangsklasse A. De resterende competitiewedstrijden tegen Sparta en AVO zijn voor Nic. wedstrijden om des keizers baard – maar de bekerfinale op 15 juni is dat zeker niet. Weet Nic. de treble te pakken? Het zou de perfecte afsluiter zijn van een geweldig seizoen waarin Nic. tweemaal is gepromoveerd naar de Hoofdklasse.

Voordat Nic. en LDODK of Mid-Fryslân op 15 juni om 20:30 uur gaan strijden om de Jan Mulder-beker neemt Hoogkerk/Nic. A1 het om 19:00 uur op tegen Drachten/Van der Wiel A1 in de finale van de juniorenbeker. Ook deze wedstrijd wordt in Garijp gespeeld. We hopen natuurlijk op zo veel mogelijk publiek op deze finaledag!