Loading...
Films en Foto's

Nic. – De Meervogels

Afgelopen zaterdag stond in het Alfa-college een belangrijke wedstrijd op het programma in de Hoofdklasse A. Nic. nam het om 20:30 uur op tegen De Meervogels. Na twee ruime overwinningen tegen Sparta (35-20) en SDO (25-35) stond Nic. op een verdienstelijke tweede plaats en kon het, als er gewonnen zou worden, redelijk aansluiten bij nummer één Mid-Fryslân. Het verschil zou drie punten worden en de volgende wedstrijd op het programma is de uitwedstrijd tegen Mid-Fryslân. Voor de gasten uit Zoetermeer – die er een reis van ruim 240 kilometer op hadden zitten – waren de belangen echter net zo groot.

De gasten kwamen goed uit de startblokken. De openingstreffer kwam dan ook van Zoetermeerse zijde en via een paar fraaie aanvallen stond er na korte tijd een voorsprong van vijf punten op het scorebord. Na een time-out werd het spel aan de zijde van Nic. wat beter. Dat resulteerde in een mooie inhaalrace en de ruststand werd bepaald op 10-12. Alles was dus nog mogelijk na een korte onderbreking. Helaas kwamen de gasten uit Zoetermeer ook in de tweede helft goed voor de dag en was al vrij snel duidelijk dat de twee punten niet in Groningen zouden blijven. De eindstand was duidelijk: 18-29.

Komend weekeinde neemt Nic. het in Grou op tegen Mid-Fryslân. Daarna wacht een uitwedstrijd in Wageningen voordat Nic. het op 11 maart, na een vrij weekend, in eigen huis opneemt tegen AVO. Graag tot dan in het Alfa-college!

Onderstaande foto’s zijn gemaakt door Margo Oosterhof.