Wedstrijdverslagen senioren

Twee punten voor Nic. na sterke wedstrijd tegen Ritola

Na de 22-17 overwinning op Drachten/Van der Wiel in de eerste ronde van de Jan Mulder-beker, stond vandaag in de Overgangsklasse A de wedstrijd tegen Ritola op het programma voor Nic. 1. De thuisploeg wist vorige week in Putten niet te winnen van De Meeuwen (14-13). Ritola won thuis nipt van Sparta (Zw); 17-16. Voor beide ploegen genoeg reden om vandaag (weer) punten te willen pakken. Ook Nic. 4, 3 en 2 speelden vandaag een thuiswedstrijd.

De korfbalmiddag op Sportpark de Wijert werd afgetrapt door Nic. 4 dat het ook opnam tegen een ploeg uit Zuidlaren: Ritola 3. De twee punten bleven in Groningen dankzij een 21-16 overwinning. Een goede week voor het vierde, want dinsdagavond werd al gewonnen van OWK 3 in de eerste ronde van de AP Buiten-beker. Volgende week zondag staat een wedstrijd tegen Wêz Handich/DOW/TFS 2 op het programma.

Nic. 3 nam het op tegen Oost-Arnhem 2 en begon goed aan de wedstrijd. De voorsprong werd overtuigend ingenomen en bij rust stond het 7-4. Na rust werd het spel iets slordiger en kwam Nic. moeilijker tot scoren. De gasten scoorden voor rust slechts viermaal, maar wisten de korf in de tweede helft vaker te vinden. De eindstand werd bepaald op 13-18. Volgende week reist het derde af naar Amsterdam voor de uitwedstrijd tegen Rohda 2.

Het tweede wist vorige week met 18-19 te winnen van De Meeuwen 2. Vandaag stond de ontmoeting met LDODK/Rinsma Modeplein 3 op het programma. Nic. 2 wist ook direct een voorsprong te pakken en had het hierna geen moment echt moeilijk. De ruststand was 14-6 en de eindstand werd bepaald op 22-16. Dankzij de twee punten van vanmiddag en de twee punten van vorige week staat het tweede bovenaan in de Reserve Overgangsklasse A.

Nic. 5 kwam als enige ploeg niet in actie op deze zaterdag. Morgenmiddag om 12:00 uur neemt het vijfde het in de Reserve 4e Klasse B op tegen DOW/TFS/Wêz Handich 6. De eerste wedstrijd van het seizoen werd vorige week zondag overtuigend gewonnen met 9-15.

Om 17:00 uur was het dan toch echt tijd voor Nic. 1 – Ritola 1. Direct nadat scheidsrechter Henk Bakker floot voor het begin van de wedstrijd, schoot Ritola een afstandsschot binnen. Via Tom van Os en Gerben Boonstra stond het niet veel later 2-1. Via 3-2 en 4-3 werd het verschil vergroot naar vijf punten: 8-3. Ritola kreeg een vrije bal mee en maakte 8-4. Het antwoord hierop van Tom – vandaag de absolute topscorer met 6 goals – was tweemaal erg duidelijk: 9-4 en 10-4. Kevin van Haastrecht zorgde rond de twintigste minuut met een afstandsschot voor de 11-4. Hierna wisten beide ploegen niet meer te scoren en zo werden de kleedkamers opgezocht met een 11-4 ruststand.

De eerste vijf minuten na rust waren duidelijk voor Ritola. Drie zuivere afstandsschoten zorgden voor 11-5, 11-6 en 11-7. Nic. liet dit niet zomaar gebeuren en zette vervolgens binnen tien minuten een serie van vier goals neer: 15-7. Via 15-9 werd het met nog precies tien minuten te spelen 17-9. De wedstrijd leek gespeeld.

Na de 18-10 van Nic. zette Ritola nog eenmaal het offensief in, dit resulteerde binnen anderhalve minuut in drie treffers voor de gasten uit Zuidlaren (18-13). De eindstand werd drie minuten later bepaald op 20-14 en zo kon Nic. onder applaus van het publiek, dat in groten getale aanwezig was, de twee punten in ontvangst nemen. Het applaus werd niet veel later luid herhaald toen Gerwin, Maarten, Willem en Jos op de fiets aankwamen. Het viertal was vanochtend in alle vroegte vanuit Amsterdam vertrokken en legde vandaag 205 kilometer af voor de actie ‘Fietselarij voor Nic.’ – hulde!!

Dankzij de overwinning van vandaag staat Nic. na twee speelrondes op de derde plaats in de Overgangsklasse A. Aanstaande zaterdag reizen we af naar Drachten; de wedstrijden Drachten/Van der Wiel 2 – Nic. 2 en Drachten/Van Der Wiel 1 – Nic. 1 staan dan op het programma. Zoals gezegd wist Nic. midweeks al van Drachten te winnen in de Jan Mulder-beker. Mocht deze prestatie zaterdag worden herhaald, dan kent de ploeg van Kees Vlietstra een prima begin van de competitie.

Doelpuntenmakers bij Nic. 1: Tom (6), Kevin (3), Renate (3), Demi (2), Gerben (2), Kylie (2), Patrick (1), Roos (1)