Loading...
Bestuursupdate

Update van de voorzitter (bijgewerkt 21 april)

Update 21 april: Nic. heeft kennisgenomen van de persconferentie van het kabinet om 19:00 uur. Met inachtneming van wat tijdens de persconferentie is gecommuniceerd, onderzoekt het bestuur de mogelijkheid om de nieuwe maatregelen verantwoord te kunnen omzetten in een planning om kinderen tot 12 jaar en kinderen tussen 12 en 18 jaar weer te laten sporten. Zodra hier meer over bekend is, communiceren we dit via de website en het Nic.s Nais.

Lieve leden, beste vrienden van de club,

Opnieuw zijn de maatregelen aangescherpt en is de coronaperiode opgerekt naar 1 juni 2020. Hierdoor heeft het KNKV het volgende moeten besluiten in onderstaande mail:

UPDATE KNKV 23 maart 22.15 uur
De additionele maatregelen, die het kabinet 23 maart aangekondigd heeft in de strijd tegen het coronavirus, hebben de volgende gevolgen voor onze korfbalcompetitie en -evenementen:

Afgelasting (tweede helft) veldcompetitie
Alle geplande wedstrijden in (het tweede deel van) de veldcompetitie worden dit seizoen afgelast, evenals alle toernooien en evenementen, behorend bij de veldcompetitie. Over de afwikkeling van de veldcompetitie – dus rangschikking en promotie- en degradatieregeling  – besluit het KNKV uiterlijk maandag 6 april, dezelfde einddatum die eerder aangekondigd is voor wat betreft de afwikkeling van de zaalcompetitie.

Het bestuur van Nic. schikt zich uiteraard naar dit besluit waarbij ons 100-jarig jubileum een bijzondere invulling krijgt voor dit jaar. Ik hoop dat een ieder zich houdt aan de maatregelen die het verspreiden van het virus dienen tegen te gaan. Alleen dan kunnen we elkaar op een later tijdstip weer ontmoeten in goede gezondheid.

Inmiddels heb ik van een aantal leden de vraag gekregen omtrent de contributie. Het niet kunnen genieten van trainingen en wedstrijden werpt de vraag op of je nog wel of geen contributie moet betalen. Het bestuur is van mening dat het nu te vroeg is om daar een besluit in te nemen omdat het einde van deze situatie nog niet is in te schatten. Ondertussen lopen de meeste vaste kosten gewoon door en komt er geen omzet uit de kantine, die ook een groot gedeelte van de kosten dekt. De basis blijft lid te zijn van een vereniging in goede en slechte tijden. Als je nu te vroeg beslissingen neemt, die je vooraf niet goed kunt overzien, breng je het voortbestaan van de vereniging na 100 jaar direct in gevaar. Als alles weer voorbij is en normaal verloopt zullen we zeker kijken of het financieel verantwoord is om daar een aangepaste regeling voor aan te gaan.

Voor nu wens ik iedereen wijsheid en een goede gezondheid toe. Doe de juiste dingen op het juiste moment. Denk om elkaar en zorg voor elkaar!

De app en mail zijn gewillig voor aanvullende vragen en opmerkingen:

Hartelijke groeten,

Gert Bernardus
Voorzitter GKV Nic.
gertbernardus@gmail.com, 06-51527996